Megjelent a Microsoft Works 8

Kiss Ádám Zoltán, 2004. augusztus 16. 23:23
A Microsoft hétfőn megjelentette a leginkább otthoni végfelhasználóknak szánt Works programcsomag legújabb, 8-as változatát.
Korábbi társaihoz hasonlóan a Works alapszintű szövegszerkesztőt, adatkezelőt, naplót és egyéb, a nagyobb irodai programcsomagokból ismerős funkciókat tartalmaz, a kisebb igények miatt olcsóbban, egyszerűbb formában, könnyebben kezelhetően.

A Works 8 újdonsága azonban, hogy saját szótárt és egy, a PowerPoint diasorozatainak megtekintésére alkalmas programrészt is magában foglal. A Works 8 egyben egy érdekes átcsoportosulást is jelez a PC-piacon. Eredetileg a Works olcsó alternatívát kínált az Office mellett, ám a versenytársak miatt megjelent egy alap-Office, és a Works egy kategóriával lejjebb csúszott. Jelenleg inkább az jellemző, hogy aki fizet egy irodai szoftverért, az a Works helyett az Office legegyszerűbb és legolcsóbb változatát vásárolja meg, a Works pedig inkább az előretelepített szoftverek versenyében indul. Erre azért kerülhetett sor, mert a Corel WordPerfect és a Sun Microsystems StarOffice szoftverei komoly konkurenciát jelentettek az előre telepítések miatt. A Microsoft most kategóriát váltva a Works 8-cal indul harcba ebben a szektorban.
Kulcsszavak: iroda Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50