Hacktivity: a konferencia teljes videóanyaga elérhető lesz az interneten

, 2004. augusztus 17. 11:11
Most hétvégén zajlott a Hacktivity v.2.0. Az immáron második alkalommal megrendezett biztonságtechnikai konferenciát eredményesnek nevezték a szervezők, és biztosították a jelenlévőket, hogy jövőre is megrendezésre kerül a rendezvény.
A kétnapos rendezvénynek mintegy 90-100 látogatója volt a két nap során. A rendezők ugyan nagyobb létszámra számítottak, de a pozitív visszajelzések miatt nem keseredtek el. Az esemény színvonala a tavalyihoz képest nagyságrendekkel emelkedett. Sokkal több és sokkal színvonalasabb előadásokat lehetett meghallgatni. Voltak kezdőbbeknek és profibbaknak szánt előadások.

 

A Matáv által kihelyezett terminál hatalmas sikert aratott, a látogatók számos biztonsági rés felfedezésével járultak hozzá a fejlesztők munkájához. A látogatóknak szervezett játékok közül a WarGame volt a legnépszerűbb. Sok ember kezdett a játékba és hárman be is tudták fejezni. Ők értékes nyereménycsomaggal lettek gazdagabbak. A másik játékról részletesebben a Huwico weboldalán lehet olvasni.

 

A helyszínen kint volt a magyar BSD team és az LME is. Ők különböző nyílt forráskódú operációs rendszereket, valamint a tavalyi konferencia anyagát írták cd-re.

 

Mégis ami a legszimpatikusabb volt, az a hangulat. Az asztaloknál laptophegyek között folyt a beszélgetés, ismerkedés, egymás tanítása és a partycoding. Volt sok kezdő, de emellett igazi profik is feltűntek. A játékok során ez tökéletesen felmérhető volt.

 

Az este fénypontja a kerekasztal-beszélgetés volt, ahol Peszleg Tibor, az ORFK internetes csoportjának vezetője számos, a résztvevők által feltett kérdésre válaszolt, így jó néhány eddig homályos kérdést sikerült tisztázni. A beszélgetésre szánt idő majd egy órával elhúzódott, de így is számos kérdés maradt tisztázatlanul.

 

Este kisebb-nagyobb csoportokra szakadtak az emberek. Voltak, akik mulatni, voltak, akik wardrivingolni és voltak, akik mesterséges intelligenciát kódolni mentek a rendezvény után. A második nap is hasonló hangulatban telt, bár sok embernek nehezen sikerült reggel felkelnie. Azoknak, akik nem tudtak eljönni, vagy nem tudtak bent lenni az összes előadáson, a konferencia teljes videó anyagát elérhetővé teszik a szervezők az interneten.

Kovács László

Kulcsszavak: konferencia hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05