PalmOne WiFi SD kártya két kéziszámítógéphez

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 17. 23:00
A PalmOne szeptemberben piacra dobja kombinált WiFi SD kártyáját a Zire 72-es és a Tungsten T 3–as kéziszámítógépekhez.
A hír némileg csalódás azoknak a Palm operációs rendszerű PDA-felhasználóknak, akik egy átfogó WLAN megoldásban reménykedtek. A PalmOne azonban még így is felülmúlta a versenytárs Sandisket, amely hosszas késlekedés után pár hónapja végül csak az azóta a forgalomból már ki is vont Zire 71-eshez adta ki WiFi SD kártyáját. A PalmOne nem indokolta, hogy új termékük miért csak két készülékkel működik, a Sandisk szerint azonban ennek az oka egyrészt a Palm operációs rendszerben rejlik, másrészt pedig abban, hogy komoly nehézséget okoz a megfelelő SD ki- és bemenet kidolgozása a régebbi PDA-khoz.

Az új PalmOne kártya 802.11 b WiFi szélessávú vezeték nélküli adatátvitelt biztosít a felhasználóknak és egy a céges helyi hálózatokhoz való biztonságos csatlakozást szavatoló VPN szoftverrel együtt kerül forgalomba. A kártya támogatja a régebbi WEP WiFi hálózati biztonsági alkalmazást, az újabb és erőteljesebb WPA-val kapcsolatban azonban egyelőre nem árultak el információt. A PalmOne egyébként kínál beépített WiFi kártyával ellátott kézi számítógépet is, a Tungsten C-t, ezen a téren azonban a Pocket PC forgalmazók jóval megelőzték őket.

A PalmOne WiFi SD kártya szeptember 3-ától lesz kapható Amerikában, 129 dollárért, európai forgalmazásáról azonban egyelőre semmi közelebbit nem lehet tudni.
Kulcsszavak: Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05