Euro DesignCon 2004 konferencia és kiállítás októberben Münchenben

MTI Sajtóadatbank, 2004. augusztus 18. 11:40
Az International Engineering Consortium (IEC) bejelentette, hogy az elektronikai és félvezetőiparban dolgozó gyakorló mérnökök számára rendezett idei Euro DesignCon oktatási konferencia és kiállítás számos nyilvános ismeretterjesztő programot kínál a technológiai kiállítással párhuzamosan, hogy lehetőséget adjon a látogatók számára a négynapos fórum magas oktatási színvonalának megismerésére.
A nyilvános programok között három előadás, egy plenáris ülés és öt műszaki konferencia szerepel.

Az előadásokat a szakma jeles képviselői, Hugo De Man, az IMEC alapító tagja, kutatási vezető, Andreas von Zitzewitz, az Infineon Technologies igazgatótanácsának tagja, ügyvezető igazgató, valamint Ned Barnholt, az Agilent Technologies elnök-ügyvezető igazgatója tartja.

Az Euro DesignCon 2004 plenáris ülésén Wolfgang Rosenstiel, a tübingeni egyetem professzora elnököl. Az ülés témája a rendszerszintű tervezés helyzete és a hozzá szükséges eszközök megvitatása lesz "System-Level Design: Where is EDA?" címmel. Az ülésen az iparág jeles képviselő vesznek részt, közöttük a Celoxica, Synopsys, az STMicroelectronics, valamint az Infineon Technologies üzleti és technikai vezetőivel.

Az élvonalbeli vállalatok, a Mentor Graphics, az IBM, a TSMC, az LSI Logic, az ARM Ltd., valamint az edacentrum által rendezett technológiai vitafórumok a tervezőmérnököket leginkább foglalkoztató aktuális kérdéseket tűzik napirendjükre. Mindegyik vitafórumon meghívott szakemberek gondoskodnak majd a hasznos és előrevivő eszmecsere kialakulásáról. A vitafórumok témái a következők lesznek: "Who Benefits from Assertions?", "Design-for-Test Considerations for Mergeable Cores", "Design Productivity: What Is It, and Why Measure It?", "Have FPGAs Hit the Wall? Is ASIC Dead? What Silicon Solutions Should You Pick?", "Design-for-Manufacturing to Minimize the Number of Re-Spins".

A DesignCon rendezvényeinek kiemelkedő vonása a félvezető- és elektronikai ipar képviselői által tartott egymást kiegészítő oktatási programok széles palettája - mutat rá John Janowiak, az IEC vezérigazgatója.

A vitafórumok és előadások mellett a DesignCon 2004 nyilvános programjait EDA-eszközgyártók, IP szolgáltatók és OEM szolgáltatók technológiai kiállításai egészítik ki. A látogatóknak lehetősége nyílik ismeretséget kötni az iparág legjelesebb képviselőivel a világ minden tájáról és megismerkedni legújabb termékeikkel és elsőként tájékozódni azok funkcióiról.

A kiegészítő rendezvények széles palettája mellett az Euro DesignCon 2004 negyven szakdolgozatot és hét TecForum oktató programot magában foglaló fizetős szakképzési konferenciát is magában foglal, amelyek részletekbe menő ismeretekhez juttatják majd
a résztvevőket a tervezésellenőrzés, a félvezető rendszerek tervezése, az áramkörszintű elhelyezési tervezés, a tesztelés és hibakeresés, a nagysebességű kapcsolati rendszerek, az autóipari rendszertervezés, valamint a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek tervezése terén.

Az Euro DesignCon 2004 október 11. és 14. között kerül megrendezésre a müncheni Arabella Sheraton Grand Hotelben.

A regisztrációs lap és a részletes program a www.designcon.com/euro weboldalon található.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50