Az AOL fontos frissítést adott ki a Netscape böngészőhöz

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 18. 20:00
A Netscape Communications, az America Online (AOL) böngészőrészlege kibocsátotta a Netscape internetes böngészőprogram 7.2-es változatát.
A frissítés, vagy a teljes szoftver Windows, Mac OS X és Linux rendszerekhez tervezett változatai ingyenesen letölthetők a http://channels.netscape.com/ns/browsers/download.jsp címről, illetve ugyaninnen postai úton továbbított CD-n is megrendelhetők, felhasználói segédkönyvvel vagy a nélkül.

A legutóbbi fontos frissítést, a Netscape 7.1-et egyébként már egy teljes évvel ezelőtt bocsátották ki. Az AOL képviselője az új verzióról nyilatkozva azt mondta, hogy az főként biztonsági frissítéseket és csak kisebb funkcionális újításokat tartalmaz. Ez utóbbiak közül a legfontosabbak, hogy egyrészt az új böngészőbe integrálva van az AOL és az ICQ gyors üzenetküldő alkalmazása, másrészt pedig gyorsabb és praktikusabb böngészést tesz lehetővé azáltal, hogy egy új eszköz révén a felhasználók könnyedén szörfölhetnek több egyszerre megnyitott weboldal között. A Netscape 7.2-vel a korábbinál jobb minőségben jeleníthető meg egyes tartalmak nyomtatási képe, emellett pedig a program elődjénél gyorsabb letöltéseket is biztosít.

Az internetezés hőskorában még a Netscape volt a legnépszerűbb böngészőprogram, ám a 90-es évek közepétől egyre inkább átvette helyét a Microsoft Internet Explorer, amely jelenleg 95% körüli részesedéssel rendelkezik a globális piacon. Később az America Online felvásárolta a céget, ám az ügylet nem sokat javított a Netscape helyzetén. Eközben az azóta a Netscape böngésző fejlesztését is átvevő, az AOL-tól tavaly függetlenné vált Mozilla termékei egyre sikeresebbek az utóbbi időben, ami részben az Internet Explorer elleni sorozatos vírustámadásoknak, illetve a szükséges biztonsági frissítések Microsoft általi késedelmes kibocsátásának köszönhető.
Kulcsszavak: Netscape

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09