Nyolc új lapos képernyős tv-t mutatott be a Sony

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 19. 21:03
Nyolc új lapos képernyős televíziót mutatott be a Sony, amelyektől a cég problémákkal küzdő televíziós részlegének feltámadását, illetve a hazai piacon elfoglalt vezető helyük megszilárdítását remélik.
A nyolc készülék közül hat a gyártó Wega szériájába tartozó plazma tv, míg kettő a kiemelten kezelt Qualia LCD tv család tagja. Előbbiek szeptembertől, a Qualia készülékek pedig novembertől lesznek kaphatók Japánban, a Sony reményei szerint pedig mind a nyolc modell sikeresen szerepel majd a decemberi bevásárlási láz időszakában. Shikano Kiyoshi, a Sony japán marketingrészlegének elnökhelyettese elmondta, hogy cégük szeretné a tavaly év végi 30-ról idén decemberben 35%-ra növelni részesedését a lapos képernyős tv-k hazai piacán, a globális piacon pedig hosszabb távon szintén hasonló eredmény elérésében bíznak. Ami a Japánon kívüli forgalmazást illeti, az új Sony televíziók az idei év vége felé, illetve jövőre jelennek majd meg a nemzetközi piacon. A Sony fő versenytársai az ágazatban a Sharp és a főként Panasonic termékeiről ismert Matsushita, mely utóbbi a szintén komoly keresletet generáló mostani olimpiai időszak előtt jelent meg legújabb lapos televízióival.

Az új Sony modellek közül a Qualia tv-k lesznek az első olyan LCD képernyős televíziók, amelyek a szélesebb színskála visszaadásra képes LED-eket (fénykibocsátó diódákat) alkalmaznak hátsó megvilágító egységekként, a hagyományos CCFL lámpácskák helyett. A 46"-es Qualia 1 millió 102 ezer (kb. 2 millió Ft), míg a 40"-es változat 840 ezer jenbe (kb 1,5 millió Ft) fog kerülni. A legdrágább, 50"-es új Wega plazma tv ára várhatóan 1 millió 29 ezer jen (kb. 1,9 millió Ft) lesz, a kisebb, 42, 40, 37, 32 és 26"-es modellek pedig ennél olcsóbban kerülnek majd forgalomba.

A Sonynak igen fontos, hogy új termékei sikeresek legyenek, mivel a vállalat televíziós üzletága 8,5 milliárd jenes (kb. 15,7 milliárd Ft) működési veszteségről számolt be az idei második negyedévben. Kogure Makoto, a japán elektronikai óriás televíziós üzletágát felügyelő vezetője ugyanakkor elmondta, hogy éves szinten nincsenek kétségei az ágazat nyereségességét illetően.
Kulcsszavak: televízió Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50