Symantec Norton Ghost 9.0 - gyorsított és egyszerűsített adatmentés

forrás Prim Online, 2004. augusztus 25. 12:35
A Symantec ma jelentette be a Norton Ghost 9.0, az otthoni és a kis irodai felhasználók számára készült, átfogó lemezkép-kezelő piacra dobását. A PowerQuest Corporation felvásárlása kapcsán a Symantec tulajdonába került Drive Image technológiával kibővült Norton Ghost 9.0 az egyik legjobb megoldás a rendszerállományok, a programok, a beállítások, a dokumentumok és más fontos adat teljes körű, megbízható, gyors, egyszerű adattárolására és adatvédelmére.
A Norton Ghost 9.0-val a felhasználók a számítógépük újraindítása vagy a Windows-ból való kilépés nélkül, a termék „hot imaging” (a lemezkép üzem közbeni elkészítése) eljárásával készíthetnek mentést. A lemezkép készítése megszakítás nélkül, a háttérben zajlik, így a felhasználók tovább dolgozhatnak a rendszeren, mialatt elkészül a mentés. Értékes időt és tárhelyet takaríthatnak meg a Norton Ghost növekményes mentési és helyreállítási funkciójával. Mihelyt elkészült a merevlemez kezdeti képe, a további mentéseket növekményes módon, az egész merevlemez ismételt mentése helyett csak a megváltozott fájlokat és információkat elmentve lehet elvégezni. Ha adat-helyreállítás szükséges, a felhasználók az egész rendszer vagy csak bizonyos fájlok, illetve könyvtárak helyreállítása között választhatnak.

A mentési folyamat minden eddiginél egyszerűbbé tétele érdekében a Norton Ghost 9.0 lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy megadott napra vagy órára időzítsék az önműködő mentést. A Norton Ghost 9.0 időpont szerinti visszaállításra is képes. A felhasználó kiválaszthat egy meghatározott mentést, és pontosan az annál a mentésnél fennálló állapotra állíthatja vissza számítógépét. Az adatokat, fájlokat és könyvtárakat egyszerűen meg lehet találni, mivel a mentési képek betűvel jelzett meghajtóként is kezelhetők, így a mentési fájlok úgy néznek ki, mint az eredeti meghajtó. A Norton Ghost 9.0 felülről kompatibilis a PowerQuest Drive Image 7.0-val, így az azzal készült lemezképekhez hozzá tudnak férni, illetve azokat vissza tudják állítani a felhasználók.

A Norton Ghost 9.0 tartozéka a Symantec Recovery Disk. Ezzel a hasznos eszközzel akkor is elindítható a rendszer, visszaállítható egy mentés és elvégezhetők a javítások, illetve a vírusellenőrzés a rendszeren, ha a számítógép operációs rendszere nem reagál. A Windows 9x-et használók számára a Norton Ghost előző változata is rendelkezésre áll. A Norton Ghost 9.0 meghajtók és illesztők kibővített támogatását nyújtja az USB, USB2 és FireWire cserélhető tárolóeszközökhöz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09