Adattitkosító eszközt kínál okos telefonjaihoz a Nokia

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 25. 19:02
A Nokia bejelentette, hogy a svéd Pointsec Mobile Technologies céggel együttműködve adattitkosító eszközt fejleszt ki okos telefonjaihoz.
A "Pointsec for Symbian OS" elnevezésű szoftver először a Nokia 9500-as Communicator-on, a későbbiekben pedig a gyártó 60-as és 80-as sorozatba tartozó készülékein lesz elérhető. Maga a program még szeptember kapható lesz a Pointsec értékesítési hálózatán keresztül. A titkosító eszköz segítségével a felhasználók megvédhetik mobil e-mailjeiket, sms és mms üzeneteiket, illetve a szervezőjükben, címlistájukon, vagy memóriakártyájukon tárolt adataikat is.

A mobiltelefonos adatátvitel fejlődésével együtt ezen a területen is egyre fontosabb kérdés a biztonság, különösen amióta júniusban megjelent az első kimondottan mobiltelefonokra specializálódott vírus, a Cabir, amely a Symbian operációs rendszerű okos telefonokat támadta meg. Valamivel később, júliusban a Nokia azt jelentette be, hogy Bluetooth-képes mobiltelefonjai sebezhetőek olyan feltételezett támadásokkal szemben, amelyek során a támadó észrevétlenül behatolhat a készülékek rendszerébe, majd adatokat módosíthat, illetve lophat el onnan, anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna maga után.

Kulcsszavak: mobiltelefon security Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50