Synergon: Üzemeltetési támogatás a MOL-nak

forrás Prim Online, 2004. augusztus 25. 17:12
A Synergon Informatika Rt. egy éven keresztül látja el a MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának üzemeltetés-támogatási feladatait. Az egy évre szóló, 90 millió forint értékű támogatási szerződés értelmében a Synergon - alvállalkozók bevonásával - látja el a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését és elszámolását ellátó Informatikai Platform első, második és harmadik szintű üzemeltetési támogatását. A magas szolgáltatástartalmú megbízás a hardvereszközökre és az alapszoftverekre is kiterjed.
A MOL Földgázszállító Rt. 2004 januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését támogató Informatikai Platformot, amely egyfelől az egyes szállíttatók által adott időszakra (nap - hét - hó) vonatkozó gázigényét rögzíti, másfelől a ténylegesen elszállított gázmennyiség allokációját teszi lehetővé. A földgázpiac működését segítő Informatikai Platform megvalósítását az Atos Origin Spanyolország (korábban Schlumberger/Sema) végezte. A Synergon az Atos Origin magyarországi leányvállalatának megvásárlásával szerzett jogot a platform üzemeltetési támogatására. A 90 millió forint értékű üzemeltetés támogatási szerződés értelmében az Informatikai Platform első, második és harmadik szintű supportját egy éven keresztül a Synergon látja el.

A megállapodásban vállalt feladatok a karbantartás, a hibaelhárítás, a változáskezelés, a támogatás és az eszközszállítás területére terjednek ki. A magas fedezettartalmú projekt kivitelezésében a Synergon Atos Origin Kft., a Humansoft Rt. és az Atos Origin Spanyolország vesz részt alvállalkozóként.
Kulcsszavak: MOL Synergon

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09