Writemaster: 12-szeres sebességű Samsung DVD-író

forrás Prim Online, 2004. augusztus 27. 14:00
A Samsung Electronics bevezeti 12-szeres sebességű DVD-íróját, a TS-H542-t, mely Magyarországon 2004 augusztus végétől kapható majd. Az új készülék, amely kiváló minőségben írja, illetve olvassa mind a DVD+, mind a DVD- formátumú lemezeket, ‘Writemaster’ márkanév alatt kerül forgalomba.
A DVD+R formátum írásánál tizenkétszeres, míg a DVD-R írásánál nyolcszoros sebességre képes. A DVD+RW és DVD-RW lemezeket négyszeres sebességgel írja újra. CD-R lemezeket negyvenszeres sebességgel ír, míg a CD-RW lemezek újraírásával huszonnégyszeres sebességgel végez. A tizenkétszeres DVD-írási sebesség azt jelenti, hogy 4,7 GB adat - ami 2 órányi DVD filmnek, vagy 9 órányi VHS anyagnak felel meg -, kevesebb, mint hét perc alatt kerül fel egy DVD+R lemezre. Annak érdekében, hogy a lemezre a nagy sebességgel felírandó adatok tökéletes épségben kerüljenek, a Samsung több technológiai újítást is bevetett a TS-H542 megalkotásakor. A részleges CAV-rendszer állandó nagy sebesség mellett is képes rögzíteni az adatokat, az ABS (Auto Ball Balancig System) pedig csökkenti a vibrációt és a zajt a még nagyobb megbízhatóság érdekében.

A TS-H542 támogatja a DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW formátumokat, valamint az összes CD formátumot. A SAT (Speed Adjustment Technology) funkció segítségével a készülék, a másolandó lemez típusától függően, automatikusan kiválasztja az optimális írási sebességet.
A technológiai újítások sorát is felvonultató Samsung DVD-íróval és a mellékelt szoftverrel immár bárki megalkothatja saját video-, zenei- vagy fotó-összeállítását, DVD- vagy CD-lemezen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09