Gondot okozhat a Windows XP SP2 a 64 bites AMD lapkákkal felszerelt számítógépeknél

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 27. 21:10
A Microsoft weboldalának "Knowledge Base" szekciójában közzétett közleménye szerint a Service Pack 2 javítócsomag letöltése működési hibát idézhet elő az AMD 64 bites processzoraival ellátott számítógépek esetében.
A Windows XP Service Pack 2 frissítés telepítése néhány egyéb körülmény fennállása esetén a rendszer ismételt újraindítására kényszerítheti az AMD Athlon 64-es lapkákkal futó PC-ket, illetve az Opteron szervereket, állítja közleményében a Microsoft. Azok az elsődlegesen érintett AMD 64-es gépek, amelyek egyrészt nemkívánatos adatok futtatását kiküszöbölő DEP alkalmazással, másrészt pedig mpegport.sys típusú meghajtóvezérlő programmal vannak ellátva. A hibát kiválthatja még a Sigma Design Hollywood Plus DVD dekódoló alkalmazása is. A szoftveróriás azt tanácsolja az érintett felhasználóknak, hogy vagy konfigurálják úgy számítógépüket, hogy a DEP kivételt tegyen az SP2-vel, vagy pedig a probléma felmerülésekor egyelőre töröljék le gépükről a szervizcsomagot.

A Windows XP Service Pack 2 frissítés első, vállalatoknak célzott kibocsátása óta több kompatibilitási nehézséget fedeztek fel vele kapcsolatosan - a Microsoft augusztus közepén 50 olyan szoftvert és játékprogramot nevezett meg, amelyek valamilyen módon ütközhetnek az SP2-vel - ám a most bejelentett az első jelentős hardvert érintő összeférhetetlenségi probléma.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05