Siemens Business Services: RFID technológiát ajánl

Kovács Attila, 2004. szeptember 6. 11:45
A Siemens SBS (a vállalat IT-szolgáltató ágazata), az SAP és az Intel közös RFID (Radio Frequency Identification) megoldáscsomagot ajánl - tájékoztatta lapunkat a Siemens Nemzeti Vállalattól Gergely Csaba.
A szabott árú csomag tanácsadást hardver/szoftver komponenseket és implementálást tartalmaz, melyek révén adott felhasználó szállítási lánca "RFID-esithető", és a szállítási idők lerövidíthetők. Különösen a fogyasztásicikk-ipart és a kereskedelmet célozták meg a közös megoldással, ahol különösen hasznos lehet, hogy az árucikkeket egyenként vagy csomagolási egységenként rádiójeleket sugárzó RFID-címkékkel jelölik és azonosítják, így azok mozgása nyomon követhető, és a címkéken tárolt azonosító adatokat integrálni lehet a vállalat SCM (Supply Chain Management), illetve ERP (Enterprise Resource Planning) rendszerébe.

Az SBS az RFID-technológia orvostechnikai alkalmazásai területén is jelentkezik két megoldással. Az egyik egy RFID-chippel szerelt, csuklón viselendő karszalag. Egy New York-i kórház több mint 200 páciense bevonásával folyó pilot-projekt résztvevői gyorsabban és célirányosabban kezelhetők. Ugyanis adataikat a betegeken lévő karszalag tárolja, és az orvos az RFID-jelek vételére képes PDA-ja segítségével rögtön kiolvashatja azokat. (Adatvédelmi okokból nem a teljes páciens dokumentumot, hanem csak a páciensnek a központi számítógéprendszerben meglévő webcímét tárolják a karszalagon. Ennek alapján az orvos WLAN-kapcsolaton keresztül töltheti le PDA-jára vagy tablet-PC-jére a teljes aktát.) Ilyen helyzet állhat elő például, ha a pácienst röntgenfelvételre küldik, és az ottani orvos kíváncsi az előzményadatokra). A másik alkalmazás az az RFID-óra, amely a viselőjének tartózkodási helyzetéről és szívritmusáról sugároz adatokat. Utóbbiak a mellkasra erősített szenzorból származnak. A sugárzott jelek segítségével a kezelőorvos mindenkor értesül a páciens állapotáról, és - két méter pontossággal - tartózkodási helyzetéről. Így szükség esetén gyorsan segítséget tud neki nyújtani.
Kulcsszavak: RFID Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05