Elindult a Canon 220 milliós közoktatási pályázata

forrás Prim Online, 2004. szeptember 7. 16:21
Szeptemberben Fejér megyében és Budapest X. kerületében indul a Canon többmilliós közoktatási infrastruktúra-fejlesztési pályázata. "A digitális iskolákért" elnevezésű program célja a közoktatási intézmények digitális infrastruktúrájának fejlesztése, a legmodernebb másolási, nyomtatatási és képalkotási technológiák elterjesztése és magas színvonalú oktatása.
A Canon által összesen 220 millió forinttal támogatott, 2006. szeptemberéig tartó program keretében minden oktatási hónapban egy megye és egy fővárosi kerület közoktatási intézményei és diákjai pályázhatnak. A program élvezi az Oktatási Minisztérium szakmai támogatását.

Az intézményeknek meghirdetendő pályázatok mellett a Canon az oktatási hónapokban egyéni pályázatokat is meghirdet, amelyeken Magyarország összes közoktatásban részt vevő tanulója indulhat. Így e hónapban nemcsak az iskolák, hanem a diákok egyénenként is versenybe szállhatnak a több tízezer forint értékű digitális fényképezőgépekért.

"A digitális iskolákért" elnevezésű pályázat 2004. szeptemberétől 2006. novemberéig (a nyári szünet kivételével) havonta kerül kiírásra Magyarország egy-egy megyéjében, illetve a budapesti kerületekben. A pályázatra az adott területen működő összes közoktatási intézmény (általános iskola, szakiskola, szakközépiskola, gimnázium) nevezhet az intézmény működését segítő alapítványokon keresztül. A pályázati felhívást az iskolák postai úton kapják meg, illetve a Canon honlapján (www.canon.hu/digitalisiskola) is megtalálják.

2004. októberétől kezdődően minden hónapban kihirdetésre kerül az egyes régiók és budapesti kerületek győztes pályázatot benyújtó iskolája, mely elnyeri "A hónap Canon digitális iskolája" címet, illetve megkapja a felajánlott eszköz- és szolgáltatástámogatást. Elsőként Fejér megyében és Budapest X. kerületében hirdet majd győztest a Canon által felkért, szakértőkből álló zsűri. A pályázat győztes intézményei Canon lapolvasókat, tintasugaras nyomtatókat, multifunkciós berendezést, digitális fényképezőgépeket és videokamerát, projektort és a nyomtatáshoz szükséges papírt nyerhetnek.

Az ingyenes számítástechnikai infrastruktúrához a Canon Hungária biztosítja az adományozott készülékek terméktámogatását, folyamatos szervizellátását, ezen felül pedig az oktatók és a tanári kar folyamatos képzését.

"Az én digitális világom" - egyéni pályázat

A közoktatási intézmények alapítványai által benyújtható pályázatokkal párhuzamosan a Canon minden oktatási hónapban egyéni pályázatot is kiír az iskolák diákjai számára, melyekre a diákok egy digitális alkotással pályázhatnak (digitális fotó vagy grafika). A beérkezett pályázatok első három helyezettje értékes digitális és analóg fényképezőgépeket nyer.

Környezetvédelmi különdíj

A Canon Hungária a környezetvédelem elkötelezettjeként felelősséget érez a diákok környezettudatos neveléséért. Ennek szellemében a pályázat egyik különdíja a környezetvédelemért, a környezetvédelmi oktatásért legtöbbet tett iskolának, illetve ezen a területen kiemelkedő tevékenységet végzett diákjainak jár. A környezetvédelmi kategória része a teljes pályázatnak, de az esélyegyenlőség megteremtése érdekében ebben a kategóriában különdíj kiosztására is sor kerül a pályázat további részeitől függetlenül. A környezetvédelmi különdíjra csak azok az iskolák pályázhatnak, akik teljes pályamunkát nyújtanak be.
A környezetvédelmi különdíjra is eredményesen pályázó intézmények diákjai kéthetes környezetvédelmi táborban vehetnek részt, melyet a Canon a WWF Magyarországgal közösen szervez. A táborban a diákok környezetvédelmi, illetve környezet ismereti oktatáson vesznek részt, amelyet természettudósok és a WWF Magyarország munkatársai tartanak.

Oktatás

Az adománycsomag szerves részét képezi a Canon Hungária Kft. által felajánlott oktatás is, melynek eredményeként a győztes pályázatokat benyújtó iskolák tanári kara folyamatos képzésben részesül. Igény esetén a Canon Hungária Kft. mérnökei - a tantervbe illeszthetően - tanórákat is tartanak, melyeken a legkorszerűbb digitális készülékek felhasználói ismereteit adhatják át a tanulóknak elméletben és gyakorlatban. Az oktatás minőségére garanciát jelent, hogy a Canon Hungária mérnökei a digitális képalkotási technológiák Európa-szerte elismert szakemberei, a Canon Hungária a Canon kelet-európai oktatóközpontja.

A pályázat októberben Zala megyében és Budapest IX. kerületében folytatódik.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05