F-Secure vírusvédelem: öt új megoldás a magyar piacon

forrás Prim Online, 2004. szeptember 8. 14:32
A finn F-Secure Corporation öt új megoldást jelentett be a magyar piacon, köztük a díjnyertes F-Secure Anti-Virus Client Security szeptemberben megjelenő magyar nyelvű változatát.
A finn F-Secure Corporation, az IT biztonsági megoldások egyik vezető szállítója, bemutatta új, Magyarországon is elérhető termékportfolióját: az Anti-Virus Client Security nevű vírusvédelmi szoftver magyar nyelvű változatát, az F-Secure megjelenés előtt álló, Linux platformra készült vírusvédelmi alkalmazásait, új spamszűrő megoldását, a nemrég bemutatott, Citrix szerverekre írt anti-vírus szoftvert és a kis- és középvállalatok számára ideális Small Business Suite programcsomagot. A cég szakemberei a sajtótájékoztatón elmondták: az F-Secure eddig is az internetes fenyegetésekre adott gyors válaszairól volt híres, és - a legszélesebb igényeket kielégítő termékek mellett - a jövőben is leginkább a gyorsaságra fekteti a hangsúlyt.

Anti-Virus Client Security magyar verzió

"A könnyű kezelhetőség, a központi menedzselhetőség, az automatikus vírus definíciós frissítések és a valós idejű anti-vírus védelem csupán néhány azok közül a szempontok közül, melyek miatt az F-Secure Anti-Virus Client Security az egyik legnépszerűbb IT-biztonsági megoldás a hazai cégek körében. A magyar nyelvű elérhetőség egy újabb előny." - mondta az F-Secure díjnyertes Anti-Virus Client Security programjáról Fórján Tamás, az F-Secure termékek hazai disztribútora, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. "Az anti-vírus, tűzfal és behatolásvédelmi megoldásokat is magában foglaló program mindenfajta hálózati fenyegetés, így a vírusok, férgek és egyéb rosszindulatú kódok, illetve a hackerek ellen is védelmet kínál." - tette hozzá Fórján Tamás.

A céges felhasználók IT-biztonsági igényeit lefedő alkalmazás eddig csupán angol, finn, francia, német, olasz és svéd nyelven volt hozzáférhető. A most már magyarul is elérhető program a Windows XP, Windows ME, Windows 2000, Windows NT 4.0 és Windows 98 platformokat támogatja.

F-Secure megoldások Linux platformon

Ari Alakiuttu, az F-Secure Corporation vállalati üzletág igazgatója beszámolt arról, hogy decemberben három új Linux alkalmazást is megjelentetnek. Az F-Secure Anti-Virus Linux Server Security és az F-Secure Anti-Virus Linux Client Security, illetve az F-Secure Internet Gatekeeper on Linux nevű alkalmazásokkal a cég az egyre növekvő valószínűségű Linux platform elleni támadásokat szeretné kizárni, és ezzel lehetővé tenni a biztonságos Linux alapú megoldások térnyerését.

F-Secure Spam Control

Ari Alakiuttu előadásában ismertette továbbá az F-Secure Internet Gatekeeper és az F-Secure Anti-Virus for Microsoft Exchange új verzióit is, amelyek lehetővé teszik a spam és egyéb nemkívánatos üzenetek szűrését. A szeptember 6-án, Helsinkiben bemutatott F-Secure Spam Control opcióként telepíthető az F-Secure e-mail tartalomvizsgáló megoldásai mellé. Az F-Secure víruskereső motorjaival együttműködve az F-Secure Spam Control motor fejlett elemzés és kategorizálás segítségével automatikusan ismeri fel a kéretlen leveleket. A megoldás minden e-mailt kifinomult tartalomelemzésnek vet alá, mely analízis több szűrőmechanizmusra és az F-Secure Anti-Spam Lab által készített gyakori frissítésekre épül.

Az F-Secure Spam Control kiegészítésként vásárolható meg az F-Secure Internet Gatekeeper és az F-Secure Anti-Virus for Microsoft Exchange termékekhez. Az F-Secure Total Suite, az F-Secure Internet Gatekeeper és az F-Secure Anti-Virus for Microsoft Exchange termékkel rendelkező ügyfelek az új verziókat a http://www.f-secure.com/anti-virus/webclub/corporate/ weboldalról tölthetik le. Az F-Secure Internet Gatekeeper vagy az F-Secure Anti-Virus for Microsoft Exchange szoftverek részeként működő F-Secure Spam Control próbaverziója a http://www.f-secure.com/download-purchase/list.shtml weboldalról tölthető le.

F-Secure Anti-Virus for Citrix Servers

Az F-Secure júliusban jelentette meg az F-Secure Anti-Virus for Citrix Servers szoftvert, amely a Citrix MetaFrame és a Microsoft Terminal Server alkalmazásokat használó cégeket célozza meg. A Citrix MetaFrame megoldásai lehetővé teszik, hogy a vállalatok alkalmazottaiknak könnyű hozzáférést biztosítsanak az információkhoz és az alkalmazásokhoz, függetlenül a hozzáférés idejétől, helyétől és a használt eszköztől - ezzel jelentősen növelve termelékenységüket.

F-Secure Anti-Virus Small Business Suite

Az F-Secure szintén idén mutatta be az F-Secure Anti-Virus Small Business Suite programcsomagot, amely a kis- és középvállalatok számára nyújt teljes körű védelmet, többek között vírus- és tűzfalvédelmet munkaállomásokhoz és laptopokhoz. A programcsomag Windows fájlszerverekhez és Microsoft Exchange e-mail szerverekhez is tartalmaz vírusvédelmet.

Az F-Secure Small Business Suite programcsomag részeként szintén elérhető lesz az Anti-Virus Client Security magyar változata, így szeptembertől a Small Business Suite jelenlegi és jövőbeli felhasználói egyaránt jogosultak a magyar verziót tartalmazó programfrissítésre.
Kulcsszavak: security vírus F-Secure

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09