A Boeing a Microsoft mellett érvel az EU-perben?

Kiss Ádám Zoltán, 2004. szeptember 18. 15:51
A Boeing azt fontolgatja, hogy részt vesz a Microsoft és az EU között folyó perben, és az ellen érvel, hogy a Microsoftnak ki kelljen adnia egyes fejlesztési részleteket riválisainak.
Mint ismeretes az EU eddig egyedülálló határozottsággal hozott döntést a Microsoft elleni tröszt-ellenes vizsgálatban, többek között kötelezve a szoftvergyártót, hogy a kiegyensúlyozottabb piaci verseny érdekében versenytársai részére kiszolgáltasson eddig titkosan kezelt fejlesztési információkat. Az eset jogi összefüggéseit átlátó szakértők szerint a Boeing bírósági szereplése könnyen a távoli jövőbe veszhet, egyrészt a várható jogi huzavona miatt, másrészt az éppen elhalasztott bírósági alkalom révén. A perhez hozzászóló külső szereplőknek már be kellett adniuk kérelmüket a szeptember 30-i meghallgatáson való részvételre. A Boeing számára talán presztízskérdésről van szó, mivel a német központtal működő Airbus már intézett egy kérdést a bírósághoz az ítélettel kapcsolatban.

Az ügyben egyelőre sok a bizonytalanság, a Microsoft széleskörű vállalati támogatást vár a cég ügyvédje, Horacio Gutierrez szerint, míg Frank Fine, egy londoni trösztellenes ügyvéd szerint a cég rossz ajtón kopogtat, és hiába próbál érdemi kapcsolatot felmutatni az Airbus, és a Windows Media Player, illetve a szerverprogramozás között, ahogy meglehetősen nyersen megfogalmazta "A Microsoftnak ezzel tisztában kéne lennie. Ez hihetetlen hülyeség". A Boeing szerint ők a Microsoft kérésére nézik át az ügyet, mivel a cég megkereste őket, és közölte, hogy az Airbus támogatását élvezi. Ennek némiképp ellentmond, hogy az Airbus állítása szerint egyszerűen nem érti az ítélet egy kitételét, és felvilágosítást szeretne, és bár beadványa eljárásilag a Microsoft támogatásának tűnhet, nem egyik fél oldalán sem foglal állást az ügyben, -írja a Cnet.
Kulcsszavak: Microsoft jog EU Boeing

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50