EU: megkezdődött a Microsoft fellebbezésének tárgyalása

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 1. 08:40
A luxembourgi bíróságon csütörtökön megkezdődött a Microsoft fellebbezésének tárgyalása. Az amerikai óriásvállat el szeretné érni, hogy a bíróság vonja vissza az Európai Bizottság döntését a Microsoft megbüntetéséről.

Az EU bizottsága márciusban 497 millió eurós (600 millió dolláros) rekordméretű büntetést rótt ki a Microsoftra, mivel az visszaél a Windows operációs rendszerrel szerzett meghatározó piaci pozíciójával. A bizottság arra kötelezte az amerikai vállalatot, hogy bizonyos programkódokat tegyen nyilvánossá, és a Windows operációs rendszert a Media Player lejátszó nélkül is tegye hozzáférhetővé.

A Microsoft azzal érvel, hogy a bizottság döntése árt az európai vállalatoknak, szoftverfejlesztőknek és az egyéni felhasználóknak egyaránt, és korlátozza a fejlesztéseket. Az amerikai nagyvállalat ellenlábasai viszont azt szeretnék, ha a piac sokkal nyitottabb lenne, és ennek révén több lehetőséghez jutnának. A luxembourgi bírósági meghallgatás után a döntést egy-két hónapon belül hozhatják meg. Az ügyet a Microsoft azután a Európai Bíróság elé viheti, ahol az ügyet 3-4 évig is tárgyalhatják.

Kulcsszavak: Microsoft jog EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50