Ixus kollekció: új ékszerek a Canon kollekciójában

forrás Prim Online, 2004. október 2. 10:15
A négy színben - platina-ezüst, éjféli kék, bordeaux-i vörös és viharszürke - elérhető modell a Canon legkisebb, 5,0 millió képpontos fényképezőgépe.

A legtöbb mobiltelefonnál is kisebb, selymesen látványos, teljes egészében fémváz mindössze 100 g-ot nyom. A 6,5-szörös digitális zoommal a fő téma minden esetben tökéletesen befogható, a felhasználási kört tovább bővíti, hogy az IXUS i 5 mintegy 180 másodperces hangos videoklip készítésére és lejátszására is képes (max. 30 másodperc nagy felbontású VGA módban). A Nyomtatás/Megosztás gomb bármely PictBridge kompatibilis nyomtató csatlakoztatásakor - köztük a Canon új sorozatú SELPHY fotólabor minőségű, személyi fotónyomtatói, melyekhez a fényképezőgép tökéletesen illik - egyérintéses fotónyomtatást tesz lehetővé. Emellett egyszerű képáttöltést biztosít bármely Windows-alapú számítógépre. A tengerparti szórakozást, síelést, szabadtüdős merülést és szörfözést a külön megvásárolható, 3 méteres mélységig használható, víz alatti tok teszi megörökíthetővé.

Az IXUS i 5 talán aprónak tűnik, de hatalmas erő lakozik benne. Az 5,0 millió képpontos érzékelő mellett a célirányosan épített DIGIC integrált áramkör teszi lehetővé az összetett fehéregyensúly és színinterpretációs algoritmusok pontos feldolgozását, így kiváló, természetes színreprodukciót nyújt még azon fotósok számára is, akik nem szeretik a fényképezőgép beállításaival tölteni idejüket.

Minden IXUS i 5 az iSAPS-szal, saját fotósegédjével válik teljessé. Még az exponáló gomb lenyomása előtt az iSAPS kielemzi a témát és módosításokat hajt végre a megvilágítás, fehéregyensúly és automatikus élességállítás beállításain az egyöntetűen briliáns végeredményekért. A témaautomatika módok - pl. portré, tájkép, éjszakai pillanatfelvétel, beltéri és víz alatti a trükkös fényképezési feltételek közepette magabiztosan nagyszerű képek készítését teszik lehetővé, míg a 9 pontos AiAF rendszer a nem középponti témákat is élesre állítja.

Az intelligens helyzetérzékelő az élesség, a megvilágítás és a fehéregyensúly beállítások megállapítása előtt figyelembe veszi az ég és a háttér lehetséges helyzetét. Ezt követően az egyszerű és élvezetes megjelenítés érdekében, a megfelelő irányba forgatja el a képeket.

Kulcsszavak: fotó kamera Canon

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50