Legalább 990 ezer elektromos hálózati adaptert hív vissza a Dell

Milkovits Gábor, 2004. október 9. 19:05
A Dell bejelentette, hogy tűz és áramütés veszélye miatt visszaívja az egyes laptopjaihoz forgalmazott, a tajvani Delta Electronics által gyártott elektromos hálózati adaptereket.
A Dellhez eddig hét lakossági bejelentés érkezett az eszközök túlmelegedéséről - szerencsére egyik esetben sem sérült meg senki. Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság (CPSC) bejelentése alapján a meghibásodás azokat az 1998. szeptember és 2002. február között forgalomba hozott Latitude, Inspiron és Precision noteszgépekhez eladott adaptereket érinti, amelyeken a "DELL márkajel és a "P/N 9364U", a "P/N 7832D", vagy a "P/N 4983D" sorozatszám szerepel - ezeknek azonban a gyártó szerint csak egy része hibás, így mindenképpen azt javasolják a fogyasztóknak, hogy előzetesen vegyék fel velük a kapcsolatot. A Dell vállalta a visszahívott adapterek ingyenes cseréjét, a fogyasztók pedig ez ügyben a www.delladapterprogram.com weboldalon kaphatnak további felvilágosítást.

A fogyasztóvédelmi hatóság szerint a csereakció keretében a Dell 990 ezer ilyen szerkezetet lesz kénytelen visszahívni, ám a vállalat egy képviselője elmondta, hogy ez a szám csak az amerikai egyedi fogyasztók által megvásárolt mennyiséget jelenti. A számítógépes cég azonban ezek mellett még vagy 1,91 millió ilyen adaptert adott el vállalkozásoknak az Egyesült Államokban, további 1,5 milliót pedig a tengerentúlra szállított. A teljes szám így elméletben elérheti a 4,4 milliót, ami már elég magas, mégis valószínű, hogy a világ egyik vezető számítógépgyártója jó híre érdekében vállalni fogja a teljes körű cserét. Az ezek közül valóban érintett és ezért potenciálisan visszahívásra kerülő adapterek pontos száma azonban egyelőre nem ismert.
Kulcsszavak: Dell security bug notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50