Samsung offenzíva az irodatechnika piacon

Call Center, a magasabb színvonalú tájékoztatásért

forrás Prim Online, 2004. október 13. 14:55
A Samsung Electronics Magyar Rt. idei árbevételét 44 milliárd forint értékben határozta meg, melyből az informatikai üzletág várhatóan 9 milliárd forintot, azaz az árbevétel 20%-át fogja biztosítani. Az elmúlt években a Samsung IT üzletága nemzetközi és hazai szinten is bámulatos növekedést produkált. 2004 második negyedévére a Samsung IT termékcsoportjainak jelentős része piacvezető szerepet töltött be. A LCD monitorok területén 14,8%, a CRT+TFT monitorok piacán 20,1%-os piaci részesedéssel vezeti az élbolyt. A nyomtatók (16,4%) és ODD-k (21%) piacán a második helyet vívta ki magának, míg a HDD piacon kimagasló, 55%-os piaci részesedése a vezető helyet biztosította. Az IT üzletág kitűnő eredményei mára az irodatechnika piac második meghatározó szereplőjévé teszik a Samsungot.
Samsung Electronics Magyar Rt. 2003-ban 30 milliárd forint összesített forgalmat teljesített, melyből az IT üzletág 16%-ot, azaz 4,7 milliárd forintot regisztrált. Az előzetesen prognosztizált összesített forgalomnövekedés idén várhatóan eléri majd a 47%-ot.

A 2004-es év eltelt 3 negyedévében a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága a legtöbb termékcsoportjában a tervezett, vagy annál is nagyobb forgalmat generált, így a teljes évet nézve, előreláthatóan túlteljesíti a 8,9 Mrd HUF árbevételi tervét.

A CRT monitorok piaca a vártnál lassabban csökken, és a prognosztizált árerózió sem érvényesül. Nem úgy a TFT monitorok terén! Ezen eszközök átlagos árai 15-20%-kal csökkentek, ezért a Samsung árbevételi tervének eléréséhez ugyanennyivel több terméket kellene értékesíteni. A Samsung merevlemezek rendkívül népszerűek lettek, ezért az eredetileg is merész forgalmi elvárásokhoz képest is jóval nagyobb, 130%-os eredménnyel zár a hazai képviselet.

Az idei év másik sztár termékcsoportja a Samsung nyomtatók. Második negyedévben a mono lézernyomtatók piacán Magyarországon 16,4%-os, ezzel az első félévben közel 11%-os piacrészt hasított magának a Samsung! Az idei tavasszal bővítette termékválasztékát színes és multifunkciós nyomtatókkal is, ezekkel újabb sikereket hozott a tesztgyőzelemmel és versenyképes árral rendelkező lézernyomtatóival. A Samsung Electronics figyelmének középpontjában a nyomtató üzletág ugyanolyan súllyal szerepel, mint többi IT termékcsoportja, amit a jövőre vonatkozó terveiben is kiemelt, hiszen külön stratégiát tűzött ki a fekete-fehér, a színes, valamint a multfunkciós eszközeire. Meglehetősen kedvező ár-értékarány jellemzi a most ősszel bevezetésre kerülő ML-1520, ML-2250 monolézer, SCX-4100 multifunkciós, és ML-2551N hálózati munkacsoport nyomtatóit, melyek már megjelenésük pillanatában több vállalati beszerzési pályázatok nyertesei lettek!

Call Center - 40/985-985

A Samsung versenytársaihoz képest szélesebb termékkínálattal rendelkezik, ami professzionális ügyfélszolgálati rendszer kiépítését igényli. A vállalat ennek az elvárásnak eleget téve indította be 2004. augusztusában országon belül helyi tarifás telefonos ügyfélszolgálatát. A szolgáltatás célja, hogy az ügyfélszolgálati vagy szerviz információ céljából érkező hívásokat gyorsan, szakszerűen és hatékonyan kezelje.

A vevőszolgálat munkájában 10 fő, a Samsung termékek ismeretével rendelkező, a feladatra hónapok során felkészített munkatárs vesz részt. A szolgáltatás kialakításában figyelembe vették a gépi hang és a személyes információközlés arányát, az emberközpontú vevőkapcsolat megőrzése érdekében. A Samsung által létrehozott három pilléres, komplex ügyfélszolgálati rendszer a call centeren kívül az Internetes oldalon és a gyors szervizzel áll vevői rendelkezésére

World Cyber Games 2004 - San Fancisco


2004. október 6-10. között rendezték meg a World Cyber Games amerikai döntőjét a Samsung Electronics támogatásával. A 60 ország 700 legjobb cyber játékosával küzdöttek meg az augusztus végi, magyar selejtező nyertesei is. A 400 ezer dollár (80 millió forint) összdíjazású világversenyen magyar cyber-hőseink közül a Counter-Strike csapat csodás győzelmet aratott a kazahsztáni csapat felett, akiket a selejtezőben már csak az aranyérmes dán klán győzött le. Juhász Ádám (FIFA 2004) és Zentai György (StarCraft: Brood War) a selejtezőken tovább jutott csoportjából, de pontjaik száma nem biztosította a dobogós helyet.

Az öt napos küzdelem jelentős számú közönséget vonzott a helyszínre, ami a rendezők szerint egyértelműen bizonyítja, hogy az e-sport iránt érdeklődők száma megközelíti a hagyományos sportok szintjét.

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Döntőben a legjobb 8 csapat a Megoldások a holnapért kihíváson

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 17:09

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

TekWiFi 1.6.0.4

Az egyszerű felhasználói felülettel rendelkező praktikus segédprogram lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozást és annak gyors diagnosztizálását, valamint különféle részletek megjelenítését.

2024. április 23. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50