Borland: a Delphi 2005 bejelentése

Kovács Attila, 2004. október 15. 08:54
A Borland Software cég bejelentette a korábban "Diamondback" kódnéven ismert Borland Delphi 2005, valamint a Borland Windows és .NET gyors alkalmazásfejlesztői környezetének megjelenését. A Delphi 2005 a Win32, .NET, Delphi és C# támogatást egyetlen környezetben egyesíti, jelentősen megnöveli a fejlesztők és a csapat hatékonyságát, és integráltan működik együtt a Borland vezető alkalmazás-életciklus menedzsment (ALM) megoldásaival.
A Delphi 2005 több nyelv, valamint mind a Win32, mind pedig a .NET SDK-k támogatásán felül az olyan innovatív fejlesztői és csapatszintű hatékonyságnövelő funkciók tárházát kínálja, mint a kód újrafaktorizálás, egységtesztelés és az új ECO II (Enterprise Core Objects, vállalati alapobjektumok) modell által megvalósított .NET vállalati üzleti alkalmazás-keretrendszer. Ezzel egy időben lehetővé teszi a fejlesztőcsapatok számára, hogy a meglévő Windows alkalmazásokat fenntartsák és továbbfejlesszék, miközben kihasználják az új technológiákat és lehetőségeket. A Delphi 2005 biztosítja azokat a Windows nyelveket, Win32 és .NET SDK eszközöket, ALM integrációt és fejlesztői hatékonyságnövelő funkciókat, amelyekre a mai Windows fejlesztőknek manapság szüksége van. A Delphi 2005 segítségével a fejlesztők mind a Win32 alkalmazások továbbvitelére, mind pedig a .NET és ASP.NET továbbfejlesztésére képesek, anélkül, hogy a meglévő befektetéseket maguk mögött hagynák.

A Delphi 2005 néhány továbbfejlesztett funkció:

Több nyelv és a Windows SDK támogatása. Ez az egyetlen olyan Windows termék, amely ugyanazon eszközből és ugyanazon nyelv alapján (Delphi) támogatja a natív Win32 és .NET fejlesztést. Ugyanakkor az ASP.NET, ADO.NET, VCL.NET és VCL for Win32 megoldásokat is támogatja.

ALM megoldások integrációja: a Delphi 2005 célja, hogy a fejlesztőknek a StarTeam és az Optimizeit integrációjával rálátást biztosítson az alkalmazás-életciklus különböző fázisaira. A StarTeam integráció célja, hogy leegyszerűsítse a forráskód erőforrások menedzsmentjét és növelje a csapat kommunikációját, míg a mellékelt Optimizeit Profiler for .NET segít az egységtesztek automatizálásában, valamint az alkalmazás minőségének és teljesítményének általános továbbfejlesztésében.

Gyors vállalati MDA fejlesztést tesz lehetővé - A Delphi 2005 ECO II megoldása vállalati szintű gyors modell alapú architektúra (Model Driven Architecture, MDA) megoldást biztosít a .NET-hez, amely lerövidíti a bonyolult alkalmazások fejlesztését, javítja minőségüket, és megnöveli karbantarthatóságukat. Az ECO II az objektumok önműködő diagrammszerű ábrázolásának, valamint létrehozatalának teljes megoldása, amely rugalmasan méretezhető, fejlett vállalati objektum funkciókkal (pl. visszavonás/ismétlés, verziókezelés és tranzakciók) ellátott .NET objektum gyorsítótárat kínál.

Leegyszerűsíti és lerövidíti a Windows fejlesztést - A Delphi 2005 számos innovatív IDE funkciót kínál, amely hozzájárul a napi fejlesztői munka megkönnyítéséhez, megnöveli a hatékonyságot, és leegyszerűsíti a kód karbantartását. Olyan funkciókat kínál, mint a fejlett kód refaktorizálás, Help Insights és Error Insights (súgó és hiba vizsgálat), SyncEdit (szinkronizált szerkesztés), History Management (régi elemek menedzsmentje), és a Delphi nyelv új továbbfejlesztései. A Delphi Advantage for ADO.NET célja, hogy az adatbázisokhoz kapcsolódó .NET alkalmazások fejlesztését minden szempontból lerövidítse és leegyszerűsítse mind Delphi, mid pedig C# alatt.

A Delphi 2005 várhatóan 2004. novemberében jelenik meg. Három változat lesz kapható - a Borland Delphi Architect a modell alapú alkalmazásfejlesztést támogatja; a Borland Delphi bEnterprise a vállalati szintű adatbázis-alkalmazásokat készítő csapatokat célozza meg; a bbbBorland Delphi Professional pedig a webes és GUI alkalmazásokat készítő egyéni fejlesztőket. A Delphi 2005, amely angol, francia, német és japán nyelven jelenik meg, a Borland értékesítési csapatától a http://shop.borland.com címen, valamint a kiválasztott partnerektől rendelhető meg
Kulcsszavak: programozás Borland

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09