Új generációs Canon iR sorozatú multifunkciós nyomtatók

forrás Prim Online, 2004. október 15. 12:52
A Canon Europe ma hozta nyilvánosságra az iR sorozat új generációs nyomtatóinak műszaki paramétereit. A négy új termék, az iR 2270, az iR 2870, az iR 3570 és az iR 4570 egy sor, az iR-széria sikerére épülő, ugyanakkor továbbfejlesztett tulajdonsággal és funkcióval rendelkezik. A jövőben ezek az új termékek váltják majd fel a jelenlegi multifunkciós fekete-fehér nyomtatókat, amelyek hozzásegítették a Canont ahhoz, hogy 2004 első félévében 18%-os piaci részesedésével az első helyet szerezze meg a fekete-fehér nyomtatók nyugat-európai piacán.
Az iR (imageRUNNER) termékek nagyobb teljesítményt nyújtanak az egy eszközre jutó papír- és digitális kapacitás előállítása, kezelése és megosztása terén. A digitális információk egyetlen készülékkel oszthatók szét a helyi hálózaton, vagy küldhetők el faxon vagy e-mailben, ezzel fokozni lehet a produktivitást, és minimálisra lehet szorítani a költségeket. A JAVA-alapú MEAP-nak (multifunkciós eszközökre fejlesztett, beágyazott alkalmazási platformnak) köszönhetően a vállalatok számára maximálisan megtérül az új termékek vásárlása.

Az új iR sorozat jellemzői: kis méret és takarékosság


Az új iR termékcsaládba tartozó minden berendezés olyan komplett, helytakarékos kommunikációs központként üzemel, amelyben egyaránt megtalálhatók a biztonságos lapolvasó, nyomtató, másoló, fax és dokumentumküldő szolgáltatások.

Gyors, biztonságos és "hálózatbarát"

A Canon JAVA-alapú MEAP technológiája révén valamennyi iR eszközön könnyen megvalósíthatók az egyéni beállítások, sőt, azok egyedi alkalmazásokkal is kiegészíthetők. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák az egyik eszköz beállításait a többi eszközre is átmásolhassák, így megtakarítható a telepítéssel, installálással járó idő valamint az ehhez szükséges erőforrások. Az eszközt és a hálózati csatlakozást a Canon fejlesztői kódolással tették biztonságosabbá, így biztosítható az információk titkossága - például létrehozhatók jelszóval védett PDF-ek is.

Az iR termékcsalád elektronikus dokumentumküldő szolgáltatással is rendelkezik, vagyis a dokumentumok külön költség nélkül beszkennelhetők és küldhetők tovább. Az eszközök optikai karakterfelismerővel (OCR) ellátott készülékek új, kereshető PDF funkcióval is rendelkeznek, amely meggyorsítja és megkönnyíti a dokumentumok szkennelését, illetve az azokhoz való hozzáférést. A PDF-dokumentumban található kulcsszavakra kereső funkció segítségével bármely elektronikus állomány könnyen előhívható az adatbázisból.

Végfelhasználói megoldások

Az iR eszközök az egyéni felhasználók számára nyújtott biztonság érdekében jelszóval védett postafiókokkal vannak ellátva. A könnyen kezelhető színes kezelőfelületről az egyértelmű utasítások mellett sokféle papírkezelési lehetőség is elérhető, többek között kiválasztható a szortírozás, vagy a különféle befejező-műveletek (pl.: tűzés, lyukasztás, könyvformátum). A papír dokumentumok beszkennelhetők, és egy könnyen kezelhető adatbázisban a többi elektronikus dokumentummal együtt tárolhatók, így az alkalmazottak közvetlenül a számítógépükről kezelhetik azokat, akár egymás között megosztva is.

Az iR 2270, iR2870, iR3570 és a iR4570 Európa-szerte 2004. novemberétől lesz kapható.

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09