Praktikus szoftver céges dokumentumok okos telefonokról való kezeléséhez

Milkovits Gábor, 2004. október 18. 19:40
A ThinPrint szoftvercég kibocsátotta legújabb Content Beamer 2.3 szoftverét Symbian operációs rendszerű okos telefonokhoz, amelynek révén egyszerűbbé válik a vállalati dokumentumok elérése és kezelése a mobilkészülékekről.
A Content Beamer szoftver segítségével a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a vállalati szervereken tárolt e-mail mellékletekhez, vagy más, az adatbázisban szereplő dokumentumokhoz. Az alkalmazás előnye abban rejlik, hogy az éppen úton lévő alkalmazottak a teljes dokumentumok helyett csupán azok nyers szöveg formátumú változatait töltik le okos telefonjukra, amivel egyrészt felgyorsul az adatátvitel, másrészt pedig a tartalmakhoz való hozzáféréshez nincs szükség a készülékekre telepített, különböző formátumokat olvasni tudó programokra. A szoftver segítségével ugyanakkor a dokumentumokat továbbítani lehet fax-készülékekhez, vagy nyomtatókhoz, mely utóbbi készülékeken már az eredeti formátumban kerülnek kinyomtatásra.

A 2.3-as verzió újdonsága egyfelől a többszintű, SSL kódoló és LDAP felhasználó-azonosító megoldásokat is magában foglaló biztonsági alkalmazásban, másrészt pedig az újfajta nyomtató-kezelő funkcióban rejlik. Ennek lényege, hogy a távoli nyomtatók az okos telefonokon konfigurálhatók és külön könyvjelzők rendelhetők hozzájuk. A Content Beamer 2.3 futtatásához a mobilkészülékeken Symbian operációs rendszer és 93K RAM, a vállalati szervereken pedig Windows Server 2003 szoftver szükséges. Az alkalmazás céges hálózatokra tervezett teljes verziója 5980 dollárba kerül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50