Felügyeleti webszolgáltatások új specifikációja

forrás Prim Online, 2004. október 20. 11:10
Az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun közzétették a Web Services Management (WS-Management) webszolgáltatás-specifikációt, amellyel csökkenthetők az informatikai felügyelet költségei és egyszerűsíthető annak megvalósítása, mivel egységes megoldást nyújt a felügyeleti információk elérésére és cseréjére a teljes informatikai rendszeren belül.
A WS-Management specifikációnak megfelelő rendszerek webszolgáltatások segítségével felügyelhetők, így az informatikusok távolról is elérhetik a hálózatba kötött eszközöket, függetlenül attól, hogy a rendszert még most építik ki, le van állítva vagy más oknál fogva nem elérhető. A WS-Management minden alkalmazási területen használható. Bármi felügyelhető vele, a szilícium alapú összetevőktől és a kézi eszközöktől kezdve a PC-ken és a szervereken át egészen a hatalmas adatközpontokig. A WS-Management kiváló alapot nyújt a felügyeleti alkalmazások következő generációja számára: széles körű funkciókkal rendelkezik, valamint ki tudja használni a WS-, más szóval a webszolgáltatásos architektúra sokrétű biztonsági, megbízhatósági és tranzakciós szolgáltatásait.

A Microsoft tervei szerint a Microsoft Windows Server és a Microsoft Operations Manager következő kiadása támogatni fogja a WS-Management specifikációt. Az Intel platformjának építőelemeibe vezeti be a WS-Management támogatását, ezzel kapcsolatos konkrét terveit a jövőben fogja bejelenteni.

A részt vevő vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a webszolgáltatáson alapuló rendszerfelügyelet szabványának elfogadását, ezért úgy tervezik, hogy benyújtják a specifikációt a Distributed Management Task Force (DMTF) tagságának, elismerve ezzel a DMTF régóta betöltött vezető szerepét a webes technológiákon alapuló gyakorlati felügyeleti szabványok kialakításában.

A WS-Management (korábbi nevén a WMX) első bemutatására a Seattle-ben megrendezett 2004-es WinHEC konferencián került sor. A WS-Management specifikáció a következő helyeken érhető el:
AMD: http://www.amd.com/webservices
Dell: http://www.dell.com/standards
Intel: http://www.intel.com/technology/manage
Microsoft: http://msdn.microsoft.com/ws/2004/10/ws-management
Sun: http://developers.sun.com/techtopics/webservices/management

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50