USB flashmemória-eszköz ujjlenyomat-olvasóval

Milkovits Gábor, 2004. október 24. 20:35
A Lexar olyan új modellel bővítette kisméretű JumpDrive USB flashmemória eszközeinek sorát, amely beépített ujjlenyomat-azonosító alkalmazással is rendelkezik.
A JumpDrive TouchGuard biztonsági memóriaeszköz működésének lényege az, hogy képes bizalmas információk, például számítógépes belépési jelszavak biztonságos tárolására oly módon, hogy azokat csak az ujjlenyomatolvasó segítségével azonosított tulajdonos számára teszi hozzáférhetővé. A praktikus szerkezet révén a számítógépes adatok biztonságának szavatolásához nincs szükség többé bonyolult jelszavak megjegyzésére, elég ha az eszközt USB porton keresztül a PC-re csatlakoztatjuk, majd ujjunkat a megfelelő felülethez érintjük és a JumpDrive TouchGuard máris továbbítja a szükséges kódot a számítógépre. A kis flashmemóriás készüléken emellett kedvenc weboldalaink címei is ugyanígy tárolhatók és hasonló módon biztonságosan előhívhatók.

A szerkezetekbe szerelt ujjlenyomatolvasó csip a Fujitsu, a szoftver pedig a Cogent gyártmánya. A Sony már egy ideje forgalmaz egy hasonló terméket Pocket Vault néven - ez utóbbi 128 MB flashmemóriával rendelkezik és 140 dollárba kerül. A Lexar JumpDrive TouchGuard-dal kapcsolatban azonban egyelőre nem állnak ilyen adatok rendelkezésre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09