A spam-ek miatt megrendülhet a bizalom az online kereskedelemben

forrás Prim Online, 2004. október 27. 11:55
A Clearswift, az információbiztonság egyik vezető vállalata, a MIMEsweeper gyártója, megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit. A kéretlen levelek tartalmát elemző felmérés szerint szeptemberben az egészségügyi szállítók hírneve jelentősen csorbult a tiltott gyógyszeripari ajánlatokat terjesztő spamek következtében.
A Clearswift legújabb Spam Indexe szerint a gyógyszeripari kéretlen levelek aránya 57,6%-ra növekedett. A Pfizer vállalat, a Viagra gyártója bejelentette, hogy törvényesen fellép a levélszemét-küldők ellen, mivel egy felmérés szerint a férfiak 25%-a a Pfizer céget tartotta felelősnek a Viagrával kapcsolatos levélszemétért.


A kéretlen levelek azonban nem csak a fogyasztók egészségére és a gyógyszeripari márkák hírnevére nézve károsak. Szeptemberben az online kiskereskedelemhez kapcsolódó csalások száma is nagymértékben megnövekedett, és ha ez a tendencia folytatódik, megrendülhet az emberek bizalma az online kereskedelemben, és komoly károkat szenvedhet a digitális gazdaság.

A Clearswift ugyancsak szeptemberben kerekasztal beszélgetést szervezett a levélszemét-helyzetről. A beszélgetés résztvevői - többek között a Spamhaus, a Direct Marketing Association és a DTI - egyetértettek abban, hogy az oktatás és a törvényi eszközök alapvető fontosságúak ugyan, de ezek csak minimális mértékben szorítják vissza a kéretlen leveleket, és továbbra is a technológiai módszer a legjobb védekezés a levélszemét ellen.

A Spam Index felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50