Oracle: adatbázis-kezelők menedzsment eszközei

Kovács Attila, 2004. november 4. 14:13
Az Oracle Hungary Kft. mai sajtótájékoztatóján az Oracle 10g adatbázis-kezelőhöz illeszkedő Enterprise Manager 10g Grid Control (EMGC) nevű, könnyen kezelhető, a világ bármely részéből elérhető, eszközmonitorozó menedzsment eszköz alkalmazási példáit, ezeken keresztül a Grid Control lehetőségeit mutatták be a szakújságíróknak.
Az előadó szerint az EMGC központi, teljes körű, böngésző alapú felügyelő funkciót nyújt a teljes Oracle szoftver termékskála részére; egyaránt megoldást ad önálló, illetve elosztott rendszerek esetében. Az önálló rendszerek menedzsmentjére négy újdonságra, az Automatid Database Diagnostic Monitor (ADDM), az SQL Tuning Advisor, az Automatic Shared Memory Tuning (ASMT) és a Segment Advisor (SA) használatára láthattak a megjelentek egy-egy élő bemutatót.

  1. az ADDM az Oracle 10g Diagnostic Pack része, amely lehetővé tesziaz Oracle 10g teljesítményének diagnosztikáját, miközben javaslatokat tesz a lehetséges megoldásokra;
  2. az SQL Tuning Advisor az Oracle 10g Tuning Pack részeként egyedi megoldásokat ad SQL parancsok teljesítménnyel összefüggő problémáira, mind kész alkalmazások esetében kódmódosítás nélkül, mind alkalmazások fejlesztése során;
  3. az ASMT révén az adatbázis-kezelő által használt társzegmensek terheléstől függően automatikusan kerülnek méretezésre;
  4. az SA segítségével a tárterület töredezettsége esetén lehet tanácsot kapni az adatszegmensek megfelelő átszervezésére.
  5. Az elosztott rendszerek csoportos felügyelete (Grid Management) a Grid Controllal kialakított szervercsoportok egységként (Gridként) felügyelhetők. A csoportok kezelése során az adminisztrátorok képessé válnak párhuzamosan több rendszeren egységes automatizált műveletek végrehajtására, jelentősen csökkentve a rendszeradminisztráció időszükségletét és költségét.
  6. Az EM2Go az első mobil felügyeleti eszköz Oracle környezetben. A bemutatón PDA-n keresztül lehetett az adatbáziskezelőt felügyelni.
Kulcsszavak: adatbázis Oracle-hu Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50