A Nokia bepereli a Sagemet és a Vitelcomot

Milkovits Gábor, 2004. november 4. 21:10
A Nokia jogi eljárást kezdeményezett a Sagem és a Vitelcom mobiltelefon-gyártók ellen, azzal vádolva a két kisebb céget, hogy megsértették szabadalmi jogait.
A finn óriáscég a Sagem ellen Németországban nyújtott be keresetet. A jogi eljárás során azt szeretnék elérni, hogy a Sagem vonja ki a piacról myX5-2-es, csúcsmodellnek számító készülékét és fizessen kártérítést azért, amiért szerintük a telefon egyes elemeit a Nokia szabadalmaztatott készülékeiről másolta. A piacvezető mobilgyártó a Vitelcom esetében hasonló alapon vagy pénzügyi kártérítést, vagy pedig a cég közelebbről meg nem határozott számú és fajtájú telefonjának a forgalomból való kivonását szorgalmazza. Mint azt a Nokia hivatalos közleményében kifejtette, cégük jelentős időt, energiát és pénzt fordít kutatásra és fejlesztésre, így méltán várják el a piac többi szereplőjétől, hogy a játékszabályokat betartva fizessenek a különféle technológiák és egyéb szellemi javak felhasználásáért.

A Sagem és a Vitelcom részéről egyelőre senki sem kommentálta a hírt. A bejelentést követően a Sagem részvényeinek árfolyama 0,9 százalékponttal visszaesett a tőzsdén.
Kulcsszavak: Sagem szabadalom jog Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05