Hálózatbiztonsági felmérés a Telindustól -ingyen

forrás Prim Online, 2004. november 7. 19:08
Ingyenes biztonsági teszt lehetőséget ajánl a Telindus a Juniper Netscreen IDP (betörés-megelőző) megoldásával. A teszt hete alatt kiderül, hogy a hálózat kellően védett-e, hol vannak a gyenge pontok, s ennek ismeretében dönthet az ügyfél a termék beszerzéséről, vagy egyéb biztonsági intézkedések meghozataláról. A Juniper Netscreen IDP világszerte a piac 37%-át uralja, a Telindus akciójának célja a hazai közönséggel is megismertetni.
A Telindus a tesztet elsősorban a nagyobb hálózatot üzemeltető cégek számára ajánlja, ahol a komplex informatikai rendszer komplex biztonsági megoldásokat tesz szükségessé. A hálózatokat érő támadások 80%-a a hálózaton belülről érkezik, olyan helyről, amelynek védelmére korábban nem fordítottak kellő figyelmet. De az is tény, hogy még a legjobban védett külső bejáratokon is átjut a támadások 12%-a.

A Juniper Netscreen IDP (Intrusion Detection and Prevention) eszköze felismeri és meg is akadályozza a hálózatot érő, még ismeretlen külső és belső támadásmintákat is, és részletes információt szolgáltat a rendszer működéséről. A hagyományos IDS megoldással szemben az IDP hat új fajta detektálási mechanizmussal -mint pl. a forgalomanomáliák, DoS támadások, IP spoofing stb - vizsgálja applikációs szinten a forgalmat, akár gigabites sebességnél is. A berendezés üzembe helyezése rendkívül egyszerű, a tűzfal mögé elhelyezve „hallgatózik”, semmilyen módon nem zavarja meg a meglevő hálózatot, illetve beállításait.

A teszt során a Telindus szakemberei letelepítik az ügyfél hálózatában a Juniper Netscreen IDP eszközt, majd egy hét elteltével közösen elemzik a tapasztalatokat. A megoldás által szolgáltatott információkból pontos képet kapnak a hálózat védettségéről, a sikeres és sikertelen behatolási kísérletekről, és ennek alapján meghatározhatják a további teendőket.

A tesztberendezés és a letelepítése tejesen ingyenes az igénybevevő számára, sem további kötelezettséggel, sem veszélyekkel nem jár. Az igények kielégítése jelentkezési sorrendben történik, a Telindusnál több berendezés, és felkészült műszaki csapat várja a jelentkezőket.

A Juniper Netscreen IDP megoldása a világ vezető berendezésének számít a hálózat-alapú IDP eszközök piacán, 37%-os eszközszállítási részesedéssel az Infonetics jelentése szerint. Itthon még kevésbé elterjedt, bár már több cég szerzett kedvező tapasztalatokat a használatával. A Telindus célja az akcióval, hogy nagyobb arányban felhívja a cégek figyelmét a fennálló biztonsági fenyegetettségekre, és itthon is megalapozza a Juniper Netscreen termékek piaci sikerét.

További információ:

KHP Budapest
Halmos Ágnes
halmos@khp.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05