F-Secure: Magyar nyelvű védelem az adatlopás és a kémprogramok ellen is

forrás Prim Online, 2004. november 10. 13:30
Az F-Secure Internet Security 2005 a vírusvédelmen túl megállítja a hálózati férgeket, a hackereket, és megakadályozza az adatlopást és a kémkedést. Az új frissítő megoldás naponta, automatikusan letölti és telepíti a vírusdefiníciók, a szülői felügyelet és az antispam adatbázis frissítéseit, illetve a program és a biztonsági konfiguráció frissítéseit. Az F-Secure Internet Security 2005 és az Anti-Virus 2005 telepítőlemeze rendszerindításra is alkalmas, így helyreállító CD-ként is használható.
Az F-Secure Corporation, az IT biztonsági megoldások egyik vezető szállítója bemutatta a magyar nyelven is megvásárolható F-Secure Internet Security és az F-Secure Anti-Virus új, 2005-ös verzióját. Mindkét termék az otthoni felhasználókat és a kisméretű, külön informatikai részleggel nem rendelkező cégeket célozza meg.

Az F-Secure Internet Security 2005 teljes körű védelmet biztosít az internetes fenyegetések ellen. A termék átfogó vírusvédelmi rendszert, személyi tűzfalat és azonnali biztonsági frissítéseket, valamint kémprogram-ellenes, szülői felügyeleti, antispam, tárcsázó-programok ellen védő és adatszivárgás-ellenőrzési funkciókat tartalmaz. Az F-Secure Anti-Virus szintén magában foglal kémprogram-ellenes funkciókat. Az Internet Security 2005 és az Anti-Virus 2005 telepítőlemeze rendszerindításra is alkalmas, így helyreállító CD-ként is használható.

Az F-Secure Internet Security 2005 számos új, biztonságnövelő funkciót tartalmaz. A kémprogram-ellenes megoldás feladata, hogy védelmet nyújtson az egyébként törvényesen, de nem szándékosan telepített személyes adatokat gyűjtő programok ellen, amelyek például fájl-megosztó hálózatokkal települnek fel a számítógépre. Az adatszivárgás elleni megoldás megakadályozza, hogy a felhasználó gépére telepített rejtett programok személyes vagy bizalmas adatot küldjenek internetes szerverekre. A szülői felügyelet segítségével minden olyan oldal letiltható, amelyet a szülők gyermekeikre nézve károsnak vagy veszélyesnek ítélnek meg. A szoftver beállítható úgy is, hogy blokkolja a nem kívánt tárgyra csupán hivatkozó internetes oldalakat.

Az antispam szűrő a kéretlen leveleket, illetve bizonyos phishing támadásokat is elhárít. A tárcsázó-programok elleni funkció nem engedélyezi a felhasználó tudtán kívül történő modemhívásokat a különösen drága „szolgáltatói behívószámokra”. Az új frissítő megoldás naponta, automatikusan letölti és telepíti a vírusdefiníciók, a szülői felügyelet és az antispam adatbázis frissítéseit, illetve a program és a biztonsági konfiguráció frissítéseit. Ezenfelül a felhasználók IT biztonsággal, új fenyegetésekkel kapcsolatos híreket is kapnak az F-Securtól. Az F-Secure Internet Security 2005 a Windows XP SP2-vel kompatibilis, a Microsoft Security Centerhez integrált megoldás.
Kulcsszavak: hacker vírus security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50