Az Invitel csatlakozott az Európai Távközlési Hálózat Üzemeltetők Szövetségéhez

forrás Prim Online, 2004. november 19. 12:30
Az Invitel Rt. nevében Vidos Tibor külső kapcsolatokért és szabályozásért felelős vezérigazgató-helyettes csütörtökön Szarajevóban, az Európai Távközlési Hálózat Üzemeltetők Szövetségének (European Telecommunications Network Operators’ Association, ETNO) 25. közgyűlésén csatlakozási nyilatkozatot írt alá.
Ez az aktus tette teljessé az Invitel belépését a 41 jelentős európai távközlési vállalatot tömörítő befolyásos brüsszeli szakmai szervezetbe.

"Az Invitelt, mint az ország második legnagyobb vonalas telefonszolgáltatóját komolyan érintik az európai távközlési jogszabályok és szabályozási lépések, mivel ezek Magyarország EU-csatlakozása óta közvetlenül hatnak az Invitel üzleti eredményeire. Kulcsfontosságú tehát, hogy az Invitel az európai döntéshozatali folyamat részese legyen. Ezért csatlakoztunk az ETNO-hoz" - jelentette ki Martin Lea, az Invitel vezérigazgatója.

Az Európai Bizottság 2005-ben felülvizsgálja az uniós távközlési szabályozás néhány fontos elemét. A felülvizsgálat következtében előálló jogszabályi változásokat a magyar kormánynak, illetve a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak kell majd átültetnie a magyar jogrendbe és gyakorlatba. Lea úr véleménye szerint: “Az Invitel és más távközlési vállalatok keményen fognak azért lobbizni, hogy a megújított európai uniós szabályok alkalmasabbak legyenek az unióhoz újonnan csatlakozott országok piaci viszonyainak kezelésére, mint a jelenlegi, a csatlakozás előtti időkből örökölt szabályozás."
Kulcsszavak: Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50