Intel szoftvercsomag Linux-rendszer építőknek

Milkovits Gábor, 2004. november 28. 08:30
Az Intel kisegítő szoftvercsomagot hoz forgalomba, egyelőre a Távol-Keleten, olyan számítógépgyártók részére, akik Linux rendszert szeretnének telepíteni a cég processzoraival felszerelt PC-ikre.
A Linux rendszer és a hozzátartozó perifériák telepítését megkönnyítő, „Quick Start Kit” elnevezésű alkalmazás a legtöbb asztali számítógépbe való Intel alaplappal, így a Celeron-alapú D 845-ös, illetve a Pentium 4-alapú D 865-ös és D 915-ös termékcsaláddal is kompatibilis. A cég már régóta kínál hasonló megoldást a Windows operációs rendszerhez, szóvivőjük pedig most úgy nyilatkozott, hogy eljött az ideje alkalmazni a bevált eszközt Linuxos környezetben is. A szoftvercsomag számtalan perifériavezérlő programot, illetve egy olyan kezelőrendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi azok telepítését egyetlen parancs révén. Ezáltal elkerülhető, hogy a rendszerépítőknek különféle telepítőfájlokkal és forráskódokkal kelljen bajlódniuk. A Quick Start Kit ingyenesen hozzáférhető az Intel Channel Program résztvevői számára és támogatja a Novell Desktop 9-es, a Red Hat Desktop és a kínai Red Flag Desktop 4.1-es rendszereket. A lépés annak a jele, hogy habár az Intel szoros üzleti kapcsolatban áll a Microsofttal, nem szeretne lemaradni a főleg a Távol-Keleten gyors ütemben gyarapodó Linux piac által kínált lehetőségekről sem.

A szoftvercsomag először Indiában és Kínában kerül forgalomba, a csipgyártó szóvivője azonban tolmácsolta a cég vezetésének azt az ígéretét, hogy rövidesen más piacokon is megjelennek a hasznos termékkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05