SAP vállalatirányítási szoftver az energiatermelő cégeknél

forrás Prim Online, 2004. november 29. 16:37
Az SAP bejelentése szerint a vállalat közüzemi működést támogató vállalatirányítási szoftvere több mint 100 energiatermelő céget segít hozzá a gazdaságosabb, megbízhatóbb és biztonságosabb működéshez.
Napjaink energiavállalatainak nem könnyű megtalálniuk az egyensúlyt a fogyasztók szükségleteinek és a szabályzóhatóság előírásainak kielégítése, valamint a minimális üzemkéséssel és optimális erőforrás-kihasználással működő, megbízható rendszer kiépítése között. Az SAP for Utilities ágazati megoldás alkalmazásai - például az SAP Service és az Asset Management - pontosan ezt az összetett kihívást veszik célba. A csomag eszközgazdálkodási funkciói segítségével az energiatermelő vállalatok stratégiai szemlélettel kezelhetik erőműveik teljes életciklusát, átláthatóbbá téve és szorosan integrálva a karbantartás, a munkaelszámolás és az üzemeltetés folyamatait.

A New Jersey állambeli PSEG Power LLC, a Public Service Enterprise Group (PSEG) leányvállalata és az Egyesült Államok egyik legsokoldalúbb független energiatermelő cége több régi rendszert váltott ki egyetlen SAP-alkalmazással a helyszíni munkafolyamatok és a központi biztonsági jelölőrendszer szoros integrálása érdekében. Az eszközgazdálkodási funkciók 1998-as éles bevezetése óta PSEG Power sikeresen ésszerűsítette munkatervezési és végrehajtási folyamatait, továbbá kimagasló biztonságot és megbízhatóságot ért el a régió egyik legalacsonyabb és az Egyesült Államok tizedik legalacsonyabb egy kilowattra jutó költségszintje mellett.

Németországban az SAP szoftverei az E.ON Kraftwerke GmbH számára nyújtottak segítséget az integrált üzemirányítási stratégia kialakítása, valamint az üzemeltetési és karbantartási folyamatok egységesítése terén. Az SAP szoftverei segítik az E.On Kraftwerke-t abban, hogy a biztonságot integránsan beépítse átfogó karbantartási folyamataiba, lehetővé téve ezáltal, hogy a munkavédelmi funkciók már a rövid és a váratlan műveleteket is nagy hatékonysággal tudják kezelni.

A Korea Hydro & Nuclear Power Company Ltd. négy helyszínen működő 18 atomerőművi egysége és a Han-folyó vízgyűjtő területén található vízi erőművei biztosítják Korea energiaszükségletének 40 százalékát. A 2003 óta SAP-rendszerrel dolgozó KHNP 10 év alatt 959 millió euró költségmegtakarításra számít a stabilabb működésből, a fokozott produktivitásból, a rövidebb karbantartási időszakokból, a hatékonyabb anyaggazdálkodásból, a csökkentett készletszintből, valamint a környezetvédelmi és a biztonsági szabályok pontosabb érvényesítéséből eredően.

Ausztrália legnagyobb energiatermelő vállalata, a Macquarie Generation az SAP integrált munkaelszámolási és dokumentumkezelési funkcióival váltja ki a munkavédelmi előírások betartásának ellenőrzésére és dokumentálására korábban használt, papíralapú rendszereket. A sikeresen végrehajtott kísérleti projekt után az állami tulajdonú vállalat jelenleg terjeszti ki az ésszerűsített munkavédelmi folyamatokat biztosító rendszert teljes erőműhálózatára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05