Új IBM megoldás a gyógyszeriparnak

forrás Prim Online, 2004. november 29. 21:10
Az IBM bejelentette IBM Solution for Compliance in a Regulated Environment (SCORE) nevű megoldását, amely a gyógyszeripari, biotechnológiai és orvosi műszergyártó vállalatok számára hivatott megkönnyíteni a kutatás-fejlesztési, gyártási, értékesítési és marketing folyamatokra vonatkozó előírások teljesítését.
Miután az FDA, az Európai Gyógyszerértékelő Szervezet (European Medicines Evaluation Agency) és a japán egészségügyi, munkaügyi és jóléti minisztérium újra napirendre tűzte az üzleti folyamatok és tudományos elvek kérdéskörét, a szervezeteknek gondoskodniuk kell a tartalom konzisztens és pontos nyomon követéséről az üzleti folyamatok teljes körén. Az IBM ezen előírások betartásának megkönnyítésére fejlesztette ki megfelelőségi megoldását, amely a dokumentumokat illetve az adatkezelést alkalmazás-integrációs, üzleti folyamatkezelési és együttműködési funkciókkal kombinálva megteremti az információ - adatok és dokumentumok - összekapcsolásának és megfelelő áramlásának lehetőségét, a teljes termék-életcikluson keresztül a kutatás-fejlesztéstől az értékesítési és marketing tevékenységig végigkísérve a szabályozott folyamatokat.

Az IBM SCORE képességeivel rövidebb idő alatt előkészíthetők a beterjesztések és lerövidíthető a kipróbálás ciklusideje, ezen kívül gyorsabban végrehajtható a gyártáshoz szükséges, kötegelt adatok elemzése és javítása, a szabályozott marketing szakirodalom eljuttatása az értékesítési csapathoz, és - nem utolsó sorban - megkönnyíti a megfelelést az FDA 21 CFR Part 11 követelményeinek, illetve a legújabb cGMP szabályozásnak.

Az IBM SCORE az IBM szabálykövetési megoldásainak következő generációját képviseli az élettudományok területén. Szolgáltatásai felölelik a termékéletciklus-kezelést, az alkalmazás-integrációt, az üzleti folyamatkezelést és az együttműködést. Mindezek már bevált IBM szoftver-technológiákra épülnek. A megoldás egy hitelesítési és rendszerdokumentációs csomagot, továbbá az előírt beterjesztési procedúrák felgyorsítását szolgáló eszközöket is tartalmaz. Más gyártók szoftvereivel is integrálható. Az IBM SCORE forgalmazója az IBM Business Consulting Services.

Az IBM SCORE az IBM szabálykövetési termékcsaládjának tagja, amely stratégiai, változási és megfelelési tanácsadás mellett olyan megoldásokat is tartalmaz, mint a hosszú távú archiválást és visszakeresést szolgáló IBM Corporate Information Asset Manager.

Az IBM SCORE béta változata már most is működik a kísérleti ügyfeleknél, forgalmazása várhatóan 2005 első negyedévében kezdődik.
Kulcsszavak: egészségügy IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50