Alacsonyabb mobil roaming díjszabást szorgalmaz az EU

Milkovits Gábor, 2004. december 6. 22:22
Viviane Reding, az EU információs és médiaügyekért felelős biztosa bejelentette, hogy a nemzeti távközlési felügyeleti szervek napokon belül benyújtják hozzá közös javaslatukat a mobil roaming díjak csökkentésének lehetőségeiről.
Reding mindezt arra alapozza, hogy a múlt héten találkozott az említett szervezetek vezetőivel, ahol konkrét ígéret hangzott el az üggyel kapcsolatban. A biztos ennél többet nem árult el a tervekről, ám valószínű, hogy a távközlési felügyeletek egy időben fognak fellépni annak érdekében, hogy kivizsgálják az esetleges versenyellenes, vagy felhasználókat kihasználó magatartásról tanúskodó eseteket.

Nagy-Britanniában egyébként már történt hasonló: az ottani távközlési szabályozó testület egy ilyen kivizsgálást követően egy teljes panaszlistát továbbított a Vodafone és az O2 részére, amelyben felsorolta a szolgáltatók versenyellenes árpolitikáját illusztráló eseteket. A felügyeleti szerv szerint az említett cégek mintegy 20%-kal magasabb roaming beszélgetési díjat számoltak fel a külföldi mobiltársaságok ügyfelei részére, mint amennyit saját előfizetőiktől kértek ugyanazért a beszélgetésért.
Kulcsszavak: roaming mobilszolg EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50