Nem függeszti fel a Microsoft elleni szankciókat az EU

Milkovits Gábor, 2004. december 22. 19:39
Az Európai Unió illetékes bírósága úgy határozott, hogy nem függeszti fel a Microsoft ellen kiszabott szankciók végrehajtását arra az időre, amíg a szoftveróriásnak a márciusi végzés ellen benyújtott fellebbezése elbírálásra nem kerül.
A bíróság a határozathoz csatolt közleményében az olvasható, miszerint nem találta bizonyítottnak azt, hogy a szankciók visszafordíthatatlan veszteséget és kárt okoznának a vállalatnak. Mivel a Microsoft július elején már átutalta a 497 millió dolláros bírságot, a mostani döntés valódi gyakorlati következménye az, hogy a cégnek el kell kezdenie forgalmazni Európában Windows operációs rendszerének Media Player médialejátszó szoftver nélküli verzióját. A bíróság most a határozat azonnali végrehajtását rendelte el. Brad Smith, a Microsoft illetékese ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta újságíróknak, hogy a Media Player nélküli Windows a nagyobb számítógépgyártók számára még januárban, a többi fogyasztó számára pedig februártól elérhető lesz. Ez úgy lehetséges, hogy Smith elmondása szerint a negatív döntés lehetőségével is előre számoltak, így már néhány hónapja dolgoznak a megoldás kifejlesztésén.

A Microsoft elvileg két hónapon belül fellebbezhet a mostani bírósági határozat ellen, ám Smith szerint a vállalatnál egyelőre még nem született döntés ez ügyben.
Kulcsszavak: Microsoft EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05