Matáv: 200 ezer ADSL

forrás Prim Online, 2004. december 24. 09:39
December 20-án a Matáv munkatársai bekötötték a 200 ezredik ADSL-előfizető hozzáférését is. Ezzel a Matáv teljesítette, sőt év végéig meg is haladja a 2004. évi terveit. A szélessávú internetelérések száma 100%-kal növekedett 2004-ben.
A Matáv 2004-ben is nagymértékű beruházást hajtott végre a szélessávú internetezés elterjesztése érdekében. Ennek eredményeként az ADSL-lel ellátott települések számát a Matáv megduplázta, így jelenleg 350 településre jut el a szolgáltatás, és az év végéig további 25 település bekapcsolása várható. A Matáv ADSL-lefedettsége ezzel meghaladta a 75%-ot. A Matáv szolgáltatási területén az internetfelhasználók közül már minden harmadik ADSL-en keresztül éri el a világhálót, s az új lakossági ügyfelek közül egyre többen választják elsőként az ADSL-t az internet eléréséhez.

"A tavalyi év során bevezetett internetes konstrukcióink mostanra számottevően csökkentették az internetezés költségét, s nagyban hozzájárultak az internetpenetráció növekedéséhez. Az internetezés minőségének javítására is kiemelt hangsúlyt fektettünk a szélessávú interneth-ozzáférések széleskörű elterjesztésével. Az idei évben is számos akciót indítottunk, s emellett újabb és újabb megoldásokat vezettünk be, melyek révén nemcsak az ADSL-lefedettséget növelhetjük, hanem az eddigieknél is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatunk már meglévő ügyfeleinknek. Jelentősen növeltük az ADSL-hozzáférések sebességét, valamint hamarosan bevezetjük a "forgalomarányos ADSL" konstrukciót. Az idei eredményeinket látva jó esélyünk van korábbi vállalásunk teljesítésére, hogy 2006 végére 400 000 ADSL-előfizető legyen Magyarországon" - hangsúlyozta Straub Elek, a Matáv Csoport elnök-vezérigazgatója.

A Matávnak jelenleg 16 ADSL-partnere van: Axelero, Drávanet, Enternet, eTtel, Euroweb, Externet, GTS-Datanet, Inter.net, Interware, Invitel, Keystone, Pantel, TV-NET, TvNetWork, T-Mobile, VIVAnet.
Kulcsszavak: Matáv ADSL

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50