Microsoft hálózatvédelem Check Point támogatással

forrás Prim Online, 2004. december 29. 12:10
A Check Point, a világ egyik vezető internet-biztonsági vállalata bejelentette, hogy támogatja a Microsoft hálózati hozzáférés-védelmi technológiáját (Network Access Protection - NAP), amely egy olyan iparági szabványokra épülő technológia, mely még biztonságosabbá teszi a csatlakozást a vállalati hálózatokhoz.
A 802.1x és a kiterjeszthető azonosítási protokol (Extensible Authentication Protokol, EAP) iparági szabványok támogatása mellett a Check Point NAP technológia támogatása a szoftvergyártó Total Access Protection (TAP) végponti biztonsági kezdeményezésére épül. A TAP biztonsági stratégiai keretrendszert jelent a heterogén hálózatok számára. A TAP kezdeményezés Microsoft NAP támogatással való kibővítése által a vállalati biztonsági szakemberek újabb eszközökhöz juthatnak a hackerek, célzott támadások, kémprogramok és rosszindulatú kódok elleni küzdelemhez.

A felhasználók akár a vállalati határvédelmen belülről, akár kívülről csatlakoznak a hálózatra, illetve akár vezetékes vagy éppen vezeték nélküli eszközről csatlakoznak, az EAP lehetővé teszi a Check Point megoldások számára, hogy integrálódjanak olyan vezető eszközgyártók több, mint 200 hozzáférési eszközével, amelyek támogatják az EA szabványt. Az NAP támogatása azt jelenti, hogy a Check Point termékek integrációja által teljességgel kiaknázhatóvá válnak a felhasználók információ-technológiai beruházásai.

A Check Point termékei - köztük a Check Point Integrity, a szoftvergyártó központilag menedzselt végponti biztonsági megoldása, illetve a VPN-1 Pro, az integrált VPN-1 és FireWall-1 átjáró - támogatni fogják a Microsoft Network Access Protection programját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05