4 GB-os Sony Memory Stick memóriakártya

Milkovits Gábor, 2005. január 8. 16:01
A Las Vegas-i CES fogyasztói elektronikai kiállításon a Sony bemutatta legújabb nagysebességű, 4 GB-os tárolókapacitású Memory Stick PRO memóriakártyáját.
A memóriakártya a gyártó ígérete szerint márciustól lesz kapható, 900 dollár körüli áron (a versenytárs SanDisk már forgalomban lévő 4 GB-os eszköze egyébként ennek mindössze a kétharmadába kerül). Mike Kahn, a Sony digitális képalkotó alkalmazásokért felelős vezető termékmenedzsere elmondta, hogy az új 4 GB-os eszköz segítségével a felhasználók digitális fényképezőgépükkel ezentúl úgy készíthetnek jó minőségű mozgó-, és állóképeket, hogy közben nem kell aggódniuk a memória telítődése miatt. Az új Sony Memory Stick PRO kártya emellett a korábbi modelleknél gyorsabb adatátvitelt biztosít, ellenállóbb a fizikai behatásokkal szemben, és kompatibilis a legtöbb már forgalomban lévő Memory Stick PRO eszközzel.

A memóriakártyával együtt a Sony egy hozzá való PC adaptert is bemutatott. A meglehetősen hosszú nevű, MSAC-PC4 Memory Stick PC Card Adaptor elnevezésű eszköz segítségével a felhasználók közvetlenül noteszgépeik szabványos PC Card type II csatlakozóján keresztül vihetik fel számítógépükre a Memory Stick, illetve Memory Stick PRO kártyájukon tárolt adataikat. Az adapter, amely megspórolhatja nekünk az extra kábelek és csatlakozók használatát, februártól lesz kapható, várhatóan körülbelül 70 dollárért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09