Változás a BSA magyarországi szervezeti felépítésében

forrás Prim Online, 2005. január 13. 14:10
A BSA nemzetközi vezetése a magyarországi szervezet felépítését befolyásoló döntést hozott. Ez a változás azonban közvetlenül nem érinti a BSA céljait és tevékenységét.
Hasonlóan a BSA más országokban működő szervezeteihez, a BSA Magyarország helyi egyesületből átalakul a nemzetközi és magyar szoftverfejlesztő és -gyártó tagok által működtetett bizottsággá. Ez a változás nem befolyásolja a szervezet tevékenységét, valamint munkáját, amellyel a szoftverfelhasználókat, kormányokat, internetszolgáltatókat, a végrehajtói és bírói hatalmi ágat segíti.

A változással kapcsolatban Sebők Erzsébet, a BSA főtitkára elmondta: "Biztosak vagyunk abban, hogy a szervezet felépítésében történt apró változás az egész BSA működését szolgálja, így még hatékonyabb munkát végezhetünk a jogkövető és biztonságos digitális világ megteremtése érdekében. Az illegális szoftverfelhasználás globális jelenség, amely megköveteli, hogy megoldására nemzetközi stratégiákat dolgozzunk ki. Tapasztalhatjuk, hogy az Európai Unión belül az Európa-szintű kezdeményezéseknek van a legnagyobb hatása. Magyarországon a szoftverek 42 százaléka illegális, továbbra is az a legfontosabb célkitűzésünk, hogy ezt az arányt csökkentsük és elérjük az unió 36 százalékos átlagát."
Kulcsszavak: BSA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50