Az Intel a platformok alapján szervezi át a vállalatot

forrás Prim Online, 2005. január 17. 19:03
Az Intel ma egy sor átszervezést jelentett be legfontosabb termékcsoportjaiban, elsősorban a vállalat stratégiájának megfelelően; az átfogó technológiai platformok fejlesztésének támogatása érdekében.
Két újabb szervezetet is létrehoztak, melyek célja elsősorban az Intel-alapú technológiák iránti, digitális egészségügy terén, illetve az Intel világszerte található disztribúciós csatornáiban növekvő lehetőségek kihasználása. Emellett a vállalat bejelentette, hogy Jason Chen, az Intel alelnöke, illetve a kereskedelemért és marketingért felelős igazgatója január végén távozik az Inteltől, családi okok miatt.

Az Intel először 2003-ban biztosította a felhasználók számára az átfogó technológiai elemeket (mikroprocesszorok, lapkakészletek, kommunikációs chipek, alapvető szoftverképességek és egyéb eszközök, melyek platformként működve fejlesztik a technológia felhasználási módját) tartalmazó „készletet”, az Intel Centrino mobil technológia által. A mai bejelentés teljes mértékben megfelel az Intel szervezeti felépítésének, amely szerint három csoportot hoznak létre, a vállalat által nyújtott platformok továbbfejlesztésére, a mobilitás, a digitális vállalat és a digitális otthon terén. A platformra alapuló szervezeti struktúra tükrözi a manapság tapasztalható számítástechnikai és kommunikáció konvergenciát.

Az új üzleti részlegek, melyek Otellini-nek, illetve a vezérigazgató Craig Barrett-nek jelentenek, a követezők lesznek:


- A Mobilitási Csoport, melyet Sean Maloney (48), illetve Dadi Perlmutter (51) vezet majd. A részleg platformokat fejleszt majd notebookok és kézi számítástechnikai, illetve kommunikációs eszközök számára. Céljuk, hogy az egyre inkább terjedő, különböző mobil eszközök egyszerűbben és hatékonyabban működhessenek együtt.

- A Digitális Vállalati Csoport, mely vezetői Pat Gelsinger (43), illetve Abhi Talwalker (40) lesznek. A részleg számítástechnikai és kommunikációs infrastrukturális platformokat fejleszt majd, az üzleti életben használatos végponttól-végpontig terjedő megoldásokhoz.

- A Digitális Otthon Csoport, Don MacDonald-dal (42) az élen, olyan számítástechnikai és kommunikációs platformokat dolgoz majd ki, melyeket a felhasználók az egyre inkább teret nyerő Digitális Otthonokban hasznosíthatnak, a nappaliban használatos szórakoztató alkalmazásokra és szórakoztatóelektronikai eszközökre fókuszálva.

- A Digitális Egészségügyi Csoport (vezetője Louis Burns, 47) olyan termékeket dolgoz ki, illetve üzleti lehetőségeket keres az Intel architektúra-termékei számára, elsősorban az egészségügyi felmérések, diagnosztika, termelékenység, illetve a személyes egészségügy terén.

- A Csatorna Termékek Csoportját Bill Siu (53) vezeti majd. A részleg terjeszkedési lehetőségeket keres az Intel számára a globális piacokon, elsősorban az Intel termékek fejlesztésére, illetve eladására koncentrálva, a helyi piacok egyedi igényeinek megfelelően.

Justin Rattner (56) az Intel Corporate Technology Csoportját felügyeli majd, míg Gelsinger helyettesét ki nem nevezik.

Anand Chandrasekher (41) az értékesítésért és marketingért felelős igazgatóvá lett kinevezve, Chen-t felváltva. Emellett Chandrasekher Eric Kim-mel (50) – a értékesítésért és marketingért felelős alelnökkel - közösen vezeti majd a csoportot.

A jelentési struktúrák, illetve pozíciók az Intel szervezeteinél (a vállalat Technológiai és Gyártási csoportjánál) változatlanok maradnak.
Kulcsszavak: +céginfo Intel

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05