Beszáll az okos telefonok fejlesztésébe az Intel?

Milkovits Gábor, 2005. január 18. 19:01
Az Intel tárgyalásokat folytat a koreai Pantech-kel, amelyeken processzorainak a gyártó termékeibe való beépítésén kívül esetleg okos telefonok közös fejlesztéséről is megegyezés születhet.
A harmadik legnagyobb dél-koreai mobilgyártó vezérigazgatója mindenesetre már egy hónappal ezelőtt megkörnyékezte az Intelt, hogy tárgyaljanak a fejlesztési együttműködésről. Azt, hogy ezek a tárgyalások folyamatban vannak, most közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Az esetleges közös fejlesztés mellett több érv is szól. Ez egyrészt jól illeszkedne az Intel új koncepciójába, amely a különálló processzorok forgalmazása helyett inkább teljes platformok kidolgozására és értékesítésére koncentrál. A megegyezés egyúttal igazolná a processzorgyártó legújabb átszervezésének létjogosultságát, amelynek keretében többek között egy egyesített mobil- és kommunikációs részleget hoztak létre, "Mobility Group" néven. További ösztönző lehet, hogy a cég ARM-alapú XScale processzorai a PDA-szegmensben ugyan meglehetősen sikeresek, ám a mobiltelefon-gyártók eddig nem mutattak túl nagy érdeklődést irántuk.

Azt persze egyelőre nem lehet tudni, hogy az Intelnek egyáltalán szándékában áll-e közvetlenül bekapcsolódni az okos telefonok fejlesztésébe és gyártásába, vagy csupán inkább egy a gyártókkal együttműködve kifejlesztett, megújult, okos telefonokra szabott platformot kíván majd számukra értékesíteni a jövőben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50