Borland: felvásárolja a folyamat-tanácsadó TeraQuest céget

Kovács Attila, 2005. január 21. 18:40
Ipolyi Andrea, a Borland Magyarország pr-menedzsere tájékoztatta ma szerkesztőségünket, hogy a szoftverszállítási megoldásairól ismert amerikai Borland Software Corporation bejelentette a texasi Austinban bejegyzett globális folyamat-tanácsadó vállalat, a TeraQuest Metrics felvásárlását.
Ezzel a Borland megvalósíthatja az iparág egyik legátfogóbb folyamatoptimalizálási gyakorlatát, kihasználva a TeraQuest átfogó tapasztalatait, valamint a CMMI, szoftver-továbbfejlesztés, minőségbiztosítás és kockázatkezelés területén már meglévő kínálatát.

"A felvásárlás, az új folyamat-optimalizálási gyakorlatunk, valamint a Borland első folyamatokért felelős vezérigazgató-helyettesének kinevezése jelentősen megnöveli abbéli képességünket, hogy a piacot szoftverszállítási optimalizációs termékekkel lássuk el" - mondta Dale Fuller, a Borland Software elnök-vezérigazgatója.

A folyamatkomponens, amellyel a TeraQuest a Borland meglévő szoftverszállítás optimalizációs megoldásait gazdagítja, segíteni fog a különböző szervezeteknek, hogy a szoftver életciklus során egyszerűbben illesszék egymáshoz a csapatokat, folyamatokat és a technológiát.

"A Borland hosszú távú jövőképe megvizsgálja az üzleti, üzemeltetési és informatikai oldal közötti szakadékok áthidalásának módját, de nem lehet sikeres, ha kizárólag a termékekre és technológiára támaszkodik" - mondta Tom Murphy, a META Group alelnöke. "A TeraQuest tanácsadói és a folyamatokhoz kapcsolódó szellemi tulajdonainak átfogó tárháza jelentős mértékben ki fogja egészíteni a Borland szoftvermegoldásainak folyamatokhoz kapcsolódó elemét."

Az évek során a TeraQuest Fortune 200 vállalatokat és különböző kormányokat látott el felmérési, tanácsadói, tanúsítási, mérési és oktatási szolgáltatásokkal, hogy továbbfejlessze a szoftverek és az üzleti oldal üzemeltetését. A TeraQuest most a Borland globális szolgáltató szervezetének részévé válik.

Bill Curtis, a TeraQuest egyik alapítója és vezető tudósa lesz a Borland belső folyamatokért felelős vezérigazgató-helyettese. Feladata a TeraQuest folyamatok területén szerzett tapasztalatának az összehangolása a Borland folyamatos termékfejlesztési és megvalósítási munkáival.
Kulcsszavak: Borland

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09