HP plazma TV a CES-en

Széll Zoltán, 2005. január 23. 14:50
A Hewlett-Packard a CES (Consumer Electronics Show) kiállításon és konferencián új plazma képernyős TV készüléket mutatott b, amely páratlan minőségű képet és hangot szolgáltat.
A HP PL425N modell, 42 hüvelykes HD (high definition = nagy felbontású) plazma TV készülék, amely bármilyen videoforrásról kristálytiszta képet állít elő. A különleges HP képfeldolgozó technológia kombinálva a Direct Digital csatlakozással a a HP Media Center PC-khez és HP Digital Entertainment Center készülékhez, nagyképernyős otthoni színház könnyű megvalósítását teszi lehetővé.

A HP Visual Fidelity technológia a zajcsökkentéshez, a természethű színek beállításához, és a mozgás-kompenzációhoz minden kép valamennyi képpontját elemzi. A plazma képernyő 3000:1 kontrasztja kombinálva „Black Level Expansion” (fekete szint kiterjesztés) megoldással, mélyebb fekete szín előállítását teszi lehetővé. A képernyő felbontása 1024 x 768 képpont. A plazma panel élettartama rendkívül hosszú: több mint 50000 óra, ami a versenytársak termékeinek közel kétszerese.

A DVI-D és HDCP tiszta digitális videocsatlakozók lehetővé teszik a TV készülék csatlakoztatását „set top boxok”-hoz, DVD lejátszókhoz és PC-khez. A beépített NTSC TV vevő „kép a képben” (PIP) képességgel rendelkezik. A „BBE High Definition Audio” technológia a valósághű hang – beszéd, zene – előállításáért felelős. A HD plazma képernyő felbontása 480 x 720 képpont és 16,7 millió szín megjelenítésére alkalmas. A kiváló minőségű hang előállításához két 10W-os hangfal csatlakoztatására van lehetőség. A készülék 2 HD komponens bemenetet, 2 kompozit bementet, valamint 2 S-videó és VGA csatlakozót tartalmaz. Becsült utcai ára az USA-ban 3999,99 dollár.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50