Negyvenmilliós bírságot kapott a T-Mobile a a Relax díjcsomagok miatt

forrás Prim Online, 2005. január 26. 12:50
A Gazdasági Versenyhivatal negyvenmilliós bírságot szabott ki a T-Mobile-ra a Relax díjcsomagok hirdetései miatt. A reklámokban szereplő havidíjmentesség azt a képzetet kelthette a fogyasztókban, hogy forgalom nélkül esetleg még díjat sem kell fizetniük, a percdíjak szerepeltetéséből pedig arra a következtetésre juthattak az ügyfelek, hogy a számlázás percalapú. A T-Mobile nem ért egyet a GVH döntésével, a határozat ellen bírósági keresettel él majd.
T-Mobile: a legfontosabb, hogy az ügyfelek megértették…

A T-Mobile Magyarország Rt. állásfoglalása a Versenytanács döntése kapcsán: "A Relax díjcsomagok új, leegyszerűsített tarifarendszert jelentenek, amelyeket a kedvező percdíjaknak köszönhetően már eddig is a társaság több százezer előfizetője választott és az egész mobilpiacra hatással volt. Az ügyfelek ezzel is jelezték, hogy megértették a hozzájuk eljuttatott üzenetet, amelyet a Relax csomagokkal a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként fogalmazott meg.

A T-Mobile Magyarország Rt. mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy előfizetői teljes tájékoztatást kapjanak minden általa bevezetett kedvezményről vagy újításról, hiszen ez saját érdeke is. Természetesen definíciókon lehet vitatkozni, azonban a T-Mobile szilárd meggyőződése, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően most is mindent megtett előfizetői korrekt tájékoztatása érdekében a rendelkezésre álló információs csatornákon keresztül, egyes helyeken figyelemfelhívó, máshol pedig alapos tájékoztató jelleggel. Ennek megfelelően a Gazdasági Versenyhivatal döntésével a T-Mobile nem ért egyet, a határozat ellen bírósági keresettel él majd."

Kulcsszavak: T-mobile-hu mobilszolg jog GVH

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09