Fórum az IBM Magyarország inkubátorprogramjáról

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 10. 10:10
Az IBM Magyarország Kft. 2004. októberében bocsátotta útjára a hazai független szoftverfejlesztőket (ISV) megcélzó inkubátor programját - mondta Rehus Péter, az IBM Magyarország szoftverüzletág-igazgatója szerdán Budapesten.
A Magyar Innovációs Szövetség vállalkozásfejlesztési tagozata és a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége által rendezett vállalkozásfejlesztési fórumon az igazgató közölte: az ISV-k pályázati alapon ingyenesen férhetnek hozzá a több millió dollár értékű hardvereszközökkel felszerelt budapesti IBM innovációs centrum szolgáltatásaihoz, ahol programjaikat tesztelhetik, megoldásaikra az egész világon elfogadott IBM tanúsítványokat szerezhetnek és képzésekben is részt vehetnek.

Rehus Péter kiemelte: a program keretei között először kapott magyar fejlesztésű Java Application Program Interface biztonsági tanúsítványt a Polysys Kft. CryptoSygno rendszere, amely várhatóan felgyorsítja a magyar törvényi előírásoknak eleget tevő biztonsági alkalmazások piaci megjelenését. A CryptoSygno eddig 9 operációs rendszerre és platformra kapta meg a biztonsági tanúsítványt.

Az ISV inkubátor program célja a piacképes hazai ISV alkalmazások felkutatása elsősorban a kis- és középvállalati szegmensben, üzleti alapú támogatói kapcsolatok kialakítása, közös
megoldáscsomagok kialakítása, ezek piacra juttatása.

Emellett dinamikusan fejlődő iparági területekre fókuszáló megoldásokat támogatnak, például a Linux, digitális média és az élettudományok területén.

A program célul tűzi ki hosszú távú stratégiai partnerkapcsolatok kialakítását, a legújabb IBM technológiák alkalmazási lehetőségeinek megismertetését, továbbá támogatást az IBM technológiákra való áttérésben.

Az IBM Global Financing (IGF) több mint 30 milliárd dollár értékű eszközfinanszírozásával a világ legnagyobb IT finanszírozója, jelenleg több mint 40 országban tevékenykedik.
Kulcsszavak: IBM IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50