1 millió forintos támogatás a MatávkábelTV Kft.-től

forrás Prim Online, 2005. február 13. 14:01
Kerékgyártó György, a MatávkábelTV Kft. Értékesítési és marketing igazgatója az elmúlt héten átadta a Társaság 1 millió forintos adományáról szóló emléklapot a szegedi Újklinika Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Alapítvány részére. A Klinika műszerparkjának fejlesztésére fordította ezt az összeget.
Dr. Pető Zoltán egyetemi tanársegéd, a szegedi Újklinika Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Alapítvány képviselője az 1 millió forintos adomány átvételekor elmondta:

„Alapítványunk 2003. januárja óta működik, a fő célja az osztály műszerezettségének javítása, illetve az ott dolgozók tanulmányainak segítése. Sajnos, eddig lényeges előrelépést az alapítványra befolyt összegek nagysága miatt nem tudtunk tenni, de az Önök adományával ez most megváltozott.

Osztályunk 8 ággyal üzemel, melyből 6 van eszközzel, nővérrel felszerelve. Regionális központ vagyunk idegsebészetből, és baleseti sebészetből, ami igen sok súlyos sérült, koponyasérült, nehéz idegsebészeti eset ellátását vonja maga után. Az Új Klinikán operáló Ortopédiai Klinika betegei közül is sokat ellátunk az osztályunkon, illetve a 2 éve megnyitott 4 ágyas posztoperatív őrzőben. Egy évben általában mintegy 600-700 intenzív osztályos beteg ápolását végezzük. Eszközeink olyan mértékben elöregedtek, hogy azok használata gyakran nem biztonságos, de a pótlásukról nem is álmodhattunk megfelelő anyagi forrás nélkül.

A MatávkábelTV adományából 3 darab, a vér oxigéntartalmát mérő műszert, és egy, a beteg által vezérelhető fájdalomcsillapító pumpát veszünk. Az első eszköz a szívverésen kívül a vérben szállított oxigén szintjére figyel, és ha az lecsökken veszélyesen alacsony szintre, hangos riasztással adja azt tudtunkra. Így elkerülhető az alacsony oxigénkínálatból adódó oxigénhiányos állapot fellépte, amely akár halálos kimenetelű is lehet. A pumpa alkalmazásával a nagy műtéteken átesett betegek saját fájdalomérzésüknek megfelelően, az orvos által beállított biztonsági határokon belül vezérelhetik a fájdalomcsillapító adagolását. Az önkontroll érzésével szabadabbnak, és függetlenebbnek érezhetik magukat az ápolószemélyzettől, és a saját fájdalomérzetüknek megfelelően építhetik fel a fájdalomcsillapító terápiát.”

Mellékelt képünkön: Kerékgyártó György átadta az adományozásról készült emléklapot Dr. Pető Zoltánnak.

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Megvannak a Sony World Photography Awards idei nyertesei

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 17:44

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09