Nemzetközi elismerés az LLP által képviselt MIS üzleti intelligencia megoldásnak

Gyors implementáció és minőségi támogatás

forrás Prim Online, 2005. február 15. 11:05
Az LLP Csoport által Kelet- és Közép-Európában képviselt üzleti intelligencia megoldást, az MIS-t, a The OLAP Survey 4 legfrissebb kutatása a világ legsikeresebb rendszerei közé rangsorolja.
Az MIS az alábbi kategóriákban bizonyult a legjobbnak: lekérdezések teljesítménye, a bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése, ügyféltámogatás minősége, legnépszerűbb, külső cég által fejlesztett Excel kiegészítő, kiterjesztési lehetőség a vállalat egyéb területein, és felhasználóbarát működés.

Az LLP Budapest tavaly tavasszal jelentette be, hogy az LLP Csoport felveszi szoftvermegoldásai közé az MIS-t annak érdekében, hogy ügyfelei rendelkezésére álljon a vállalatvezetés, a költségtervezés, a jelentéskészítés, illetve a hitel- és kockázatkezelés területeivel kapcsolatban is. Az MIS egy alkalmazáson belül nyújt lehetőséget az ad hoc lekérdezések és riportok lefuttatásától kezdve a komplex teljesítménymenedzsment alkalmazások használatáig.

The OLAP Survey 4 kutatás (www.survey.com/olap) 52 országban összesen 971 működő OLAP és üzleti intelligencia bevezetést vizsgált meg; a felmérést Nigel Pendse, független elemző vezette. A válaszadók tipikusan közepes és nagyvállalatok technológiai vagy üzleti háttérrel rendelkező alkalmazottai voltak, akik főként az egészségügy/gyógyszeripar, informatika, kereskedelem és biztosítás iparágakban tevékenykednek.

Az MIS Alea - egy valós idejű, több dimenziós OLAP adatbázis, melyet a Microsoft Excel alkalmazással integráltak - egyike volt annak a 40 megoldásnak, melyet értékeltek. Az MIS az első helyen végzett a teljesítmény és a bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése kategóriákban, mely utóbbi a kutatás szerint leginkább befolyásolja egy implementáció sikerességét. Az MIS Alea volt egyértelműen a leggyorsabb valós idejű megoldás a kutatás szerint, hiszen a lekérdezések 75%-a 5 másodpercen belül lefutott, miközben a második legjobb megoldás esetében ez az arány csak kissé haladta meg az 50%-ot.

A kutatás szintén kiemelte a megoldás rendkívüli funkcionalitásait és felhasználóbarát kialakítását. Az MIS Alea előkelő helyet szerzett még a támogatás minősége, a lekérdező és számítási teljesítmény, valamint az üzleti célok elérése kategóriákban. Kiderült továbbá, hogy az MIS különösképpen népszerű a vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolható jelentés-készítési, tervezési és költségvetési lehetőségei miatt. És érdekes adat volt, hogy az MIS ügyfelei átlagosnál kevesebb technikai problémát jelentenek le és kevesebb akadályba ütköznek, amikor alkalmazásaikat szélesebb körben kezdik el használni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05