Az Intel továbbfejleszti a vállalati platformokat

forrás Prim Online, 2005. február 15. 13:35
Az Intel ma több fejlesztést jelentett be vállalati platformjaihoz, kibővítve a 64-bites számítástechnikai lehetőségeket, a teljesítményt, az energia-megtakarítást és a biztonságot az asztali PC-k, szerverek és munkaállomások terén. Az Intel emellett további terveit is bemutatta a következő generációs szerverplatformokkal kapcsolatosan, a kétmagos processzorok támogatásáért, mivel a vállalat továbbra is folytatja fejlesztéseit a többmagos számítástechnika terén.
Továbbfejlesztett 64-bites Intel Xeon processzorok

Az Intel a mai napon bemutatta továbbfejlesztett 64-bites Intel Xeon processzorait (kódnéven: Irwindale), amely magában foglal egy megnövelt, másodszintű gyorsítótárat, amely 18 százalékkal megnövelt teljesítményt tesz lehetővé, a korábbi verziókhoz képest. Az új 64-bites Intel Xeon processzor-alapú platform kiváló skálázhatóságát a legújabb, IBM által közölt TeraByte TPC-H „cluster benchmark” eredmények is bizonyítják, amelyek 52 százalékos növekedést mutatnak a korábban nyilvánosságra hozott adatokhoz képest. Az erős felhasználói igény vezetetett az Intel valaha volt leggyorsabb „sikeréhez” a vállalati platformok terén, hiszen hozzávetőlegesen 8 hónap alatt kétmillió egységet szállítottak.

Az új Intel Xeon processzor, amely kompatibilis a korábbi Intel Xeon processzorokkal, továbbra is biztosít energiatakarékos megoldásokat (Demand-Based Switching által), megnövelt teljesítményt, illetve rugalmasságot, a DDR2-400 memória és a PCI Express támogatása által.

Az Intel emellett bemutatta az Intel® IOP333 I/O tároló processzor (storage processor), az Intel XScale® technológiáján alapulva. Ez lehetővé teszi a továbbfejlesztett RAID 6 tárolási lehetőségeket, amelyek védelmet nyújtanak a kettős lemezhibák ellen, a jelenlegi megoldásoknál nagyobb megbízhatósággal.

Az Intel a rendszerintegrátorok számára a hitelesített szerverösszetevők egy kombinációját teszi lehetővé, az Intel® architektúrára épülő platformok számára, a szerverlapoktól (server board), vázaktól (chassis), az új szerver technológiákon át, a szerverkezelésig, illetve RAID vezérlőkig.

Az Intel emellett hamarosan bemutatja Intel® Pentium® 4 processzorait a 64-bitet, illetve a HT-technológiát támogató asztali PC-ket támogató termékei számára. Ezen processzorok, illetve az Intel lapkakészleteket szórakozási, illetve irodai tulajdonságokkal kínálják, elsősorban a felhasználói, illetve üzleti piaci szegmensek számára. Ez is mutatja a vállalat elkötelezettségét a platform-technológiák kibővítése terén, amelyek nagyobb végfelhasználói előnyöket biztosítanak (többek között energia-megtakarítási, biztonsági lehetőségeket, illetve nagyobb teljesítményt).

Következő generáció – a duál-magos processzorok számára

Az Intel – tervei szerint 90 napon belül – bemutatja Intel® Xeon® MP processzor-alapú platformjait, 8 Mbyte-os harmadszintű gyorsítótárral (Potomac kódnéven). Emellett az Intel elérhetővé teszi a belépő-szintű négyutas szerver platformokat, amelyek az új Intel Xeon MP processzort használják majd, 1 Mbyte-os másodszintű gyorsítótárral (Cranford kódnéven).

A kétmagos processzorok számára építve ezen platformok tartalmazzák a 64-bites Intel Xeon MP processzort, a gyorsabb rendszerbuszt, támogatást a PCI Express, illetve a DDR2-400 memória, és Demand-Based Switching technológia számára, Enhanced Intel Speedstep® technológia által. A platform emellett magában foglal egy Intel® E8500 lapkakészletet (kódnevén Twin Castle), amely egy kifejezetten a duálmagos processzorok számára továbbfejlesztett chipset, kettős busz-technológiával, amely a beérkező adatokat gyorsabban kezeli.

Az idei év folyamán az Intel több ezer, duálmagos Intel Xeon processzorra épülő rendszert tervez bemutatni a végfelhasználók, illetve a szoftverfejlesztők számára. Az Intel emellett egy teljes szoftverfejlesztői eszköztárat, illetve iparági programot biztosít, mely segíti a fejlesztőket, illetve a végfelhasználókat abban, hogyan is használhatják ki a duálmagos és a később többmagos termékek által biztosított megnövekedett teljesítményt.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50