Új fejlesztői segédeszközök

forrás Prim Online, 2005. február 19. 13:30
S. Somasegar, a Microsoft Corporation fejlesztői üzletágának vezető alelnöke a "VSLive! San Francisco 2005" konferenciáján megtartott előadásában új vállalati fejlesztői eszközöket is bemutatott.
Három évvel a Visual Studio .NET kibocsátása után S. Somasegar, a Microsoft Corporation fejlesztői üzletágának vezető alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a .NET-et egyre nagyobb mértékben használják fel az ügyfelek, a partnerek és az oktatási intézmények különféle összekapcsolt rendszerek, webszolgáltatások és intelligensügyfél-alkalmazások elkészítésére.

Somasegar a "VSLive! San Francisco 2005" konferenciáján megtartott előadásában új vállalati fejlesztői eszközöket is bemutatott. Bejelentette ezen kívül, hogy hamarosan elérhető lesz a Microsoft "Avalon" kódnevű megjelenítési alrendszerének második, úgynevezett közösségi technológiai előzetes (CTP) változata, melynek végleges kiadása 2005 márciusára várható. Ez a CTP változat számos területen hoz fejlődést: új vezérlőket tartalmaz, tökéletesíti az elrendezési rendszert, javítja a teljesítményt, és szélesebb körben támogatja az XAML-t.

"A Visual Studio .Net kibocsátása után három évvel elmondhatjuk, hogy a széles körben elterjedt webszolgáltatásokat már minden ügyfélszegmensben használják alkalmazások és adatok integrálására, a gazdasági élet szereplőinek összekapcsolására, forradalmasítva ezzel az üzleti kommunikációt és az oktatás világát. Továbbra is rendíthetetlenül törekszünk céljaink megvalósítása felé: folyamatosan tökéletesítjük eszközeinket és platformunkat, igyekszünk partneri kapcsolatot kialakítani a vezető eszközszállítókkal, segédeszközök széles választékával próbáljuk segíteni a fejlesztők munkáját annak érdekében, hogy a technológiai innováció élvonalában maradhassanak" - mondta Somasegar.

A .NET terjedése adatokkal is alátámasztható. A Forrester Research 2004. májusi jelentése (The State of Technology Adoption, A technológia terjedésének állapota) szerint a megkérdezett észak-amerikai vállalatok 56 százaléka tervezte 2004-ben, hogy fejlesztési munkáinak többségéhez a .NET-et fogja használni. A felmérésben vizsgált hét iparág közül ötben - köztük a feldolgozóiparban, az üzleti szolgáltatások és az állami szektor területén - a .NET volt a vezető platform. A Visual Studio Industry Partners (VSIP) programban közreműködő több mint 225 partnercég körülbelül 400 terméket szállít, kiválóan példázva azt a Microsoft által ügyfeleinek ajánlott partneri ökoszisztémát, amely a kiegészítő eszközök, komponensek és szolgáltatások széles választékával segíti a megoldások fejlesztését és a projektek kivitelezését.

A Visual Studio még nagyobb szerepet kap a Microsoft partnerének tevékenységében


A Micro Focus, a COBOL alkalmazások továbbfejlesztésére szolgáló szoftverek vezető szállítója bejelentette, hogy a Microsoft Visual Studiót választotta a különféle platformokon futó régi alkalmazásokhoz kapcsolódó fejlesztés kizárólagos fejlesztőkörnyezetéül (IDE). A cég ügyfelei így az üzletvitelhez nélkülözhetetlen alkalmazásokat a telepítési platformtól független módon továbbfejleszthetik, vagyis teljes mértékben kiaknázhatják a régebbi beruházásokban rejlő értékeket. Ezzel a Micro Focus még nagyobb részt vállal a Microsoft VSIP programban, tovább erősítve a köteléket a régi rendszerek és a legújabb Microsoft technológiák között.

A Microsoft és partnerei új segédeszközöket kínálnak a vállalati alkalmazások fejlesztésének megkönnyítésére


A Microsoft a konferencián bemutatta az összekapcsolt rendszerek létrehozásán dolgozó vállalati fejlesztők számára kialakított új eszközeit is a "Connected Systems Business Kit" és a "patterns & practices Enterprise Library" formájában. A "Connected Systems Business Kit" mintaalkalmazások, előadásanyagok, technikai tanulmányok és videofelvételek gyűjteménye, amely demonstrálja, hogyan lehet a korszerű technológiák segítségével összekapcsolt rendszereket és szolgáltatás-centrikus architektúrákat kiépíteni. A "Connected Systems Business Kit" csomagot a következő címen érhetik el az ügyfelek:
http://www.microsoft.com/connectedsystems.

A "patterns & practices Enterprise Library" alkalmazási blokkok gyűjteménye, amelyek segítséget nyújtanak a vállalati fejlesztőknek a munkájukban gyakran jelentkező kihívások leküzdésében, és abban, hogy kevesebb munkával jobb minőségű megoldásokat készíthessenek. A blokkokat többféleképpen hasznosíthatják a fejlesztők: változtatás nélkül átvehetik, az új követelményeknek megfelelően kibővíthetik, illetve komplexebb megoldások elkészítésekor is igénybe vehetik. Az Enterprise Library ingyenesen letölthető a patterns & practices webhelyről az alábbi linkre kattintva:
http://www.microsoft.com/practices

A Microsoft Windows XP Tablet PC 2005 platform új fejleményei

A Tablet PC SDK 1.7 beépül a Visual Studio .NET környezetbe (és hamarosan a Visual Studio 2005-be). Segítségével a fejlesztők interaktív, kézíráson alapuló alkalmazásokat készíthetnek a Tablet PC-re. Jelenleg több mint 200 Tablet PC-n való futtatásra optimalizált alkalmazás vásárolható meg vagy tölthető le. A Microsoft várakozásai szerint folyamatosan nőni fog az ilyen alkalmazások száma. Az elmúlt kilenc hónap során megkétszereződött, és elérte a 450-et azon független szoftvergyártók száma, amelyek azt tervezik, hogy Windows alapú alkalmazásukat a kézírás kezelésével is kiegészítik.

A Microsoft és a 3Leaf Development közösen bejelentette az új Tablet PC Game SDK megjelenését. Az SDK segítségével olyan játékok elkészítésére nyílik mód, amelyek kihasználják a Tablet PC sajátos tulajdonságait, különösképpen a toll használatát és a kézírás lehetőségét. Az SDK alapján a programozók megtanulhatják, milyen szórakoztatóan és újszerűen építhetik be játékaikba a toll mozgatásának különféle jellemzőit (például a sebességet, a nyomást, a gesztusokat és a vonalvezetést). A Microsoft és a 3Leaf Development közösséget épít ki a projekt keretében kifejlesztendő első játék, az "Arcs of Fire" köré (http://www.arcsoffire.com).

A Tablet PC partnerprogram célja, hogy segítsen a független szoftvergyártóknak és a fejlesztőknek alkalmazásaik forgalmazásában. A programról bővebb információ a következő címen érhető el: http://www.tabletpcpartners.com.

Megélénkült az egyetemi élet

A Microsoft Research egyetemi kapcsolatokért felelős részlege - ajánlatkérési (RFP) eljárás keretében - 10 díj kiosztására készül. A "Phoenix RFP" teljes összege minden díj kiosztása esetén elérheti a 450 000 dollárt; melyben azok részesülhetnek, akik kiemelkedő eredményt értek el elemzési és optimalizációs keretrendszeren alapuló szoftverelemzés és optimalizáció területén. A Phoenix név a Microsoft Research, a Microsoft Visual C++ csoport, valamint a Microsoft Common Language Runtime (CLR) csoport együttműködését jelölő elnevezés, amely mára optimalizációra és kódelemzésre szolgáló keretrendszerré nőtte ki magát. Kiváló alapot jelenthet a Microsoft Research és az egyetemek számára fejlesztési munkájuk támogatásában.. A Phoenix lényege, hogy a front-end utáni tervezés, elemzés és kódgenerálás problémáin dolgozó kutatók saját érdeklődési területeikre és ismereteikre koncentrálhatnak, mégis a termékektől elvárható minőségű eredményt érhetnek el.

A Phoenix RFP újabb bizonyítéka annak, hogy a Microsoft Research elkötelezte magát a fordítóprogramok, a programnyelvek, a futtatókörnyezetek és a programelemzés területén zajló innováció mellett. Az ajánlatkérési eljárásról a következő címen található részletes információ:
http://www.research.microsoft.com/ur/us/fundingopps/Phoenix-RFP.aspx.

A Microsoft nemrégiben egy, a Tablet PC-hez kapcsolódó ajánlatkérési eljárást is bejelentett. A Tablet PC-s pályázat keretében olyan tantervfejlesztési projektekhez lehet anyagi támogatáshoz jutni, amelyek a Tablet PC révén a számítástechnikai tananyagok oktatásának vonzóbbá és hatékonyabbá tételére kínálkozó lehetőségeket vizsgálják. A program célja, hogy a tanulók sikeresebbek lehessenek, több jó képességű diák vegyen részt a számítástechnikai oktatásban, valamint hogy a számítástechnika világa megnyíljon azok előtt a tanulók előtt is, akik nem számítástechnikai szakokra járnak.
A Tablet PC RFP-ről a következő címen található részletes tájékoztatás:
http://www.research.microsoft.com/ur/us/fundingopps/tablet-curr-rfp-2004.aspx
Kulcsszavak: Microsoft .Net fejlesztés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50