Két új Aficio színes lézernyomtató a Ricoh-tól

forrás Prim Online, 2005. február 22. 21:08
A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád két új tagját, az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatókat. A készülékek beszerzési ára kedvező, nyomatköltségük igen alacsony, kezelésük és karbantartásuk egyszerű. A bemelegedési idő mindössze 30 másodperc, a nyomtatási sebesség színesben és fekete-fehérben, egy- és kétoldalas üzemmódban is 25 oldal/perc. A HDN modell a beépített merevlemeznek köszönhetően még hatékonyabb munkavégzést és nagyobb biztonságot kínál.
A Ricoh Aficio CL4000DN és CL4000HDN színes lézernyomtatókkal gyorsan és kiváló minőségben készíthetők el a fekete-fehér és a színes nyomatok. A rövid bemelegedési időn túl az alig 10 másodperc alatt elkészülő első nyomat, valamint a PDF közvetlen nyomtatás – a fájl közvetlenül a nyomtatóra kerül elküldésre, nem terhelve a szerver kapacitását - tulajdonságok tovább növelik a teljesítményt. A színes dokumentumok aránya egyre növekszik az irodákban. Az Aficio CL4000DN és CL4000HDN eszközökön a prezentációk, táblázatok, grafikonok, fotóminőségű képek valódi 1200 dpi felbontással nyomtathatók.

Az Aficio CL4000DN/CL4000HDN nyomtatók esetében a Ricoh alkalmazta az ún. Embedded Software Architecture-t. Mindkét eszköz nyílt architektúrájú, a Java-kompatibilis szoftverfejlesztési platform támogatja a felhasználói igényekre szabott alkalmazások készítését. Az API (Application Programming Interface), az SDK (Software Development Kit), illetve egyéb eszközök a www.ricoh-developer.com oldalon érhetők el.

Mindkét Ricoh nyomtató egyszerűen integrálható szinte bármilyen hálózati környezetbe, és alapkiépítésben rendelkezik USB 2.0 porttal és hálózati kártyával. A csatlakozási lehetőségek párhuzamos porttal, FireWire (IEEE1394)-rel, Bluetooth-szal, illetve vezeték nélküli LAN-nal bővíthetők. A készülék csomagolt szoftverei a DeskTopBinder V2 Lite (ennek segítségével a különböző formátumú adatállományok egyetlen fájllá egyesíthetők), a Web Image Monitor (lehetővé teszi egy normál webböngészőn keresztül a hálózati perifériák ellenőrzését) és a Web SmartDeviceMonitor (az adminisztrátorok felhasználói jogosultságokat állíthatnak be, illetve részletesen ellenőrizhetik a nyomtatási feladatok statisztikáit).

Az alapkiépítésben 40 GB-os merevlemez (opcionális az Aficio CL4000DN-nél) számos előnyt kínál. Lehetővé teszi, hogy a bizalmas dokumentumok nyomtatása csak azután kezdődjön el, hogy a felhasználó a jelszót a kezelőpanelen megadta (Bizalmas nyomtatás funkció). Növelhető a hatékonyság, kiküszöbölhető a hibalehetőség azáltal, hogy a felhasználó csak egy példányt nyomtat ki, azt ellenőrzi, a teljes nyomtatási munka csak ezután indul el (Próbanyomtatás funkció). A nagy nyomtatási feladatok kezelhetőségét növeli a leválogatás és a várakozó munkák sorba állítása (job spooling). PCL és Adobe PostScript betűtípusok és makrók egyszerűen letölthetők a készülékre.

Mindkét nyomtató A4-től B5-ig képes a papírméretet kezelni, de a felhasználók nyomtathatnak nagy súlyú vagy újrafeldolgozott papírra (216g/m2 súlyig), illetve hőálló fóliára is. Az adagolóba maximálisan 1750 lap tölthető, az opcionális kiegészítő papíradagolókat pedig egyszerűen csak a megfelelő helyre kell becsúsztatni és indulhat a nyomtatás. Az Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók maximális energiafogyasztása 1200 W, energiatakarékos üzemmódban mindössze 6 W. A készülékek havonta 150.000 oldalig terhelhetők (ha a színes nyomatok aránya 50%).

Kulcsszavak: printer Ricoh

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50